ZVEZDA SLAVILA PROTIV ZENITA: Bahar ima razloga za optimizam!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2023, 20:53

ZVEZDA SLAVILA PROTIV ZENITA: Bahar ima razloga za optimizam!

Pripreme u punom jeku.

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su startovali na turniru u Sankt Petersburgu. Oni su večeras pred 17.770 gledalaca savladali domaći Zenit sa 2:1 i pokazali da trener Barak Bahar već uspeva da sprovede svoje zamisli kada je način Zvezdine igre u pitanju.

Posle dvadesetak minuta ravnopravne igre, Zenit je počeo da vrši snažan pritisak pred Zvezdinim golom. Stvorili su domaći nekoliko odličnih prilika, ali novi čuvar mreže srpskog šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Omri Glazer je pokazao svoje kvalitete sa dve izvanredne intervencije.

Na isteku prvih pola sata igre inicijativa Zenita je oslabila, a Zvezda je na drugoj strani odmah pripretila i, makar na prvi pogled, iznudila jedanaesterac, kada je Kasijera faulirao Olajinku. Ali, posle provere u VAR sobi, ispostavilo se da je Olajinka bio u ofsajdu i od penala nije bilo ništa.

Ipak, što je tada propušteno, nadoknađeno je već u 40. minutu kada je odbrana Zenita matirana u četiri poteza. Kanga je počeo akciju, nastavio Olajinka koji je prebacio loptu na levu stranu odakle Stefan Mitrović odlično centrira za Mirka Ivanića koji udarcem glavom šalje loptu u levu stranu gola Zenita - 1:0.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, posle čega je bilo i dosta izmena na obe strane.

Zenit je izjednačio u 63. minutu. Vasiljev je sa leve strane ušao u Zvezdin kazneni prostor, podigao je glavu i uočio Keiroša kome su Zvezdini defanzivni ostavili previše prostora, a on to koristi i preciznim udarcem sa nekih 13-14 metara pogađa desnu stranu Zvezdinog gola - 1:1.

Ipak, finiš meča pripada Crvenoj zvezdi koja je posle akcije mladog Šljivića preko Kingsa Kangve iznudila jedanaesterac kod koga nije bilo ničeg spornog.

⚽️ | 🇲🇪🇷🇸 Mirko Ivanić (29, AM)

Beautiful inswinger by Stefan Mitrović (20).

Yes, he's still rough around the edges, but his upsides (pace, movement, directness) are huge too.

Could be a big year for him in Europe. @Relja called the WB role, btw.pic.twitter.com/NcZQJkWheA

— Serbian Football Scout (@SerbFootyScout) July 4, 2023

Sa bele tačke je šutirao Žan-Filip Kraso, smireno, elegantno je poslao loptu u donji desni ugao, a protivnički čuvar mreže se nije ni pomerio - 2:1, pobeda Crvene zvezde.

Sledeću utakmicu crveno-beli će igrati za četiri dana protiv Nefčija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.