ZVEZDA RASPUCANA PRED LUDOGOREC: Novajlije presudile Metalcu, navijače raduje i gol Vieire (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jul.2016, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA RASPUCANA PRED LUDOGOREC: Novajlije presudile Metalcu, navijače raduje i gol Vieire (FOTO) (VIDEO)

Navijači Crvene zvezde dočekali su prvu pobedu svojih miljenika u novoj sezoni! I to na Marakani, gde je aktuelni šampion sa tri gola ispratio Metalac za Gornji Milanovac - 3:1 (2:0)

Strelci za domaći tim bili su Džon Ruiz u 14, Ugo Vieira u 38. i Marko Poletanović u 68. minutu. Počasni za goste delo je Nemanje Mladenovića u 78. minutu.

FK CRVENA ZVEZDA - FK METALAC 3:1

(Ruiz 14, Vieira 38, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Poletanović 68 - Mladenović 78)

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Ristić, Luković, Rendulić, Poletanović, Kanga (Le Talek 70), Babunski (A. Luković 82), Plavšić, Ruiz, Vieira (Sikimić 62)

Klupa: Supić, Cvetković, Fibel, Anđelković.

Metalac: Belić, Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović, Panić, Mijić, Stojanović (Mladenović 62), Rovčanin, Mitrović (Gočanin 58) Kaisedo.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Prva utakmica u kojoj je Zvezda prva povela od početka sezone, ali opet nije uspela da sačuva mrežu. Crveno-beli u prošlosti nisu imali problema da je sačuvaju protiv Gornjomilanovčana, a od devet mečeva koliko su odigrali, samo na jednom meču su primili dva gola. Ovoga puta veliku grešku je napravio Aleksandar Luković i omogućio Mladenoviću da se upiše u strelce.

Odluka Miodraga Grofa Božovića da na teren pošalje čak osam fudbalera koji nisu bili starteri protiv Ludogoreca pokazala se kao odličan potez, jer su ''rezervisti'' pokazali da crveno-beli praktično imaju dva tima na raspolaganju. Sjajnu rolu pružili su Poletanović, Babunski, Ruiz i naravno Vieira.

Samo Kahriman, Rendulić i Kanga su počeli od početka i u Razgradu i upravo su njih trojica imali najviše posla u prvih deset minuta. Nikome nije jasno kako u ovom periodu nije viđen nijedan gol, kada je na semaforu lako moglo da bude 2:2.

Foto: Marko Todorović

Kaseido je imao prvu priliku i neometan je šutirao preko gola. Zatim su crveno-beli imali tri opasna šuta u jednom napadu, a Kanga je bio najagilniji, da bi Gabonac i u sledećem imao skoro pa zicer. Kaznu za promašaje Zvezde sprečili su najpre Kahriman svojom odbranom, a u istom napadu Rendulić je sačivao praznu mrežu.

I taman kada su svi pomislili da će tempo igre malo opasti, Džon Ruiz je postigao svoj prvenac za crveno-bele. Babunski je šutirao, lopta se odbila do letošnjeg pojačanja Zvezde koji je zahvatio volejom loptu i zakucao je iza leđa Belića.

Foto: Marko Todorović

E, tada je usledilo pomenuto ''smirivanje igre'' koje je na trenutke prekidano šansama koje su imali Vieira i Ristić. Portugalca jednostavno nije heto gol i osetio se pritisak koji je nosio na plećima.

Nosio ga je sve do 38. minuta kada je napokon postigao prvenac ove sezone i možda kupio mesto u startnih 11 u revanšu protiv Ludogoreca. Već tada je bilo jasno da Metalac neće moći da iznenadi Zvezdu na Marakani kao što je to učinio Napredak u prošlom kolu (2:2).

Velikim aplauzom Vieira je ispraćen sa terena Marakane u 62. minutu kada je svoje mesto ustupio Sikimiću. Do tada, Metalac je samo jednom pripretio na početku drugog dela, dok su Plavšić i Babunski mogli da uvećaju prednost crveno-belih.

Foto: Marko Todorović

Možda njih dvojica nisu, ali je zato Marko Poletanović takođe upisao svoj prvenac za Zvezdu i pokazao da će biti sjajno pojačanje za četu Grofa Božovića. Igrao se 68. minut a samo dva minuta kasnije Marakana je odzvanjala aplauzima koje je Kanga dobio od Delija. Umesto njega ušao je Le Talek koji je odigrao svako meč od početka sezone. Nije Francuz onaj isti sa kraja prošle sezone, te i ne čudi što mu Božović daje priliku u domaćim utakmicama kako bi ga ''probudio''.

Upravo je Le Talek imao priliku da se upiše u listu strelaca u 74. minutu. Petković je prosledio loptu ka Plavšiću, ovaj kroz noge propustio za Francuza koji je šutirao direktno u Belića. Morao je jače...

Aplauzi za akciju nisu ni utihnuli, a Ruiz je propustio neverovatnu priliku za svoj drugi, a Zvezdin četvrti gol. Kazna je usledila u 77. minutu. Luković je još jednom pogrešio i omogućio Mladenoviću da savlada Kahrimana. Pogrešio je kapiten Zvezde na sredini terena, a posle nije mogao da stigne vezistu Metalca.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Ipak, to nije poremetilo konačan rezultat, a priliku da debituje za srpskog šampiona imao je i andrija Luković. Ušao je u igru u 82. minutu umesto sjajnog Babunskog.

Podsetimo, Zvezda trenutno ima četiri boda u SL Srbije, a u utorak od 20.30 minuta igra revanš meč kvalifikacija za LŠ protiv Ludogoreca.









(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grof napravio čak osam izmena! (SASTAVI)

Izvor: Sportske.net, 29.Jul.2016

Hoće li crveno-beli uspeti da zabeleže prvu pobedu?..Fudbaleri Crvene zvezde od 20 sati igraju meč drugog kola Superlige Srbije protiv Metalca, a trener Miodrag Božović napravio je nekoliko izmena...Crveno-beli su u prvom kolu remizirali sa Napretkom, pa danas imaju šansu da se opravdaju pred svojim...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.