ZVEZDA: Pantović menja Stefanovića

Izvor: Mondo, 27.Avg.2012, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA: Pantović menja Stefanovića

Gensek crveno-belih saopštio da se povlači iz zdravstvenih razloga. Klupski Odbor za hitna pitanja na njegovo mesto postavio Stefana Pantovića.

Promena u upravljačkim struktirama Crvene zvezde. Ranije najavljivan odlazak Đorđa Stefanovića sa mesta generalnog sekretara kluba dobio je i zvaničnu potvrdu.

Stefanović je na konferenciji za medije potvrdio da neće više obavljati funkciju generalnog sekretara.

"Od juna znam da ću se povući. Poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nekoliko meseci spremali smo čoveka koji će me zameniti", rekao je Stefanović novinarima na stadionu Zvezde.

On je dodao da će ulogu generalnog sekretara privremeno obavljati Stefan Pantović, a to je posle nekoliko časova potvrdio i klupski Odbor za hitna pitanja.

"Na osnovu člana 39. Statuta kluba razrešava se, pre isteka mandata, generalni sekretar Đorđe Stefanović, na sopstveni zahtev, a zbog zdravstvenih razloga. Na mesto vršioca dužnosti postavlja se dosadašnji zamenik, Stefan Pantović".

Njegov prethodnih, Đorđe Stefanović, osvrnuo se u obraćanju novinarima na rezultate kupske uprave čiji je deo bio doskora.

"Tvrdim da je ova uprava oživela klinički mrtvog pacijenta. Oživela je omladinsku školu, dovela ozbiljne sponzore, isplatila više od 50 igrača i sprečila da naši omladinci odlaze za UEFA minimalac. Ponosan sam onim što smo učinili", izjavio je Stefanović i još dodao:

"Mislim da ova uprava, i njen predsednik zajedno sa mnom, nije dobila poštovanje koje je zaslužila, ali ja sam pokušao da od prvog trena budem otvoren i maksimalno iskren sa svima".

Priznao je Stefanović da su aktuelnom rukovodstvu nedostajali trofeji kao potvrda dobrog rada.

"Možda nas nisu ispratili rezultati, ali ubeđen sam da će Zvezda ove sezone slaviti titulu. Uspeli smo da popravimo odnose sa UEFA i Fudbalskim savezom i mislim da nije bila nijedna uprava koja je radila transparentnije od nas. O dugu kluba se zna sve, a to može da se proveri jednim klikom na dugme. Iza sebe ćemo ostaviti ekipu koja vredi više desetina miliona evra, a mi taj luksuz nismo imali kada smo došli u klub", podvukao je bivši generalni sekretar crveno-belih.

"Rad u fudbalskom klubu Crvena zvezda nije maraton nego štafeta. Ja sam svoju deonicu istrčao, ima ljudi koji će to da nastave", rekao je na kraju Stefanović ne otkrivajući zbog kojih zdravstvenih problema napušta upravljačku funkciju u klubu.

Đorđe Stefanović je u Zvezdu došao u maju 2009. godine, kada je na mesto predsednika Crvene zvezde izabran Vladan Lukić.

Povodom ostavke Stefanovića oglasila se i Crvena zvezda. Na zvaničnom sajtu kluba stoji:

"Đorđe Stefanović je u našem klubu od maja 2009. godine i obavljao je više značajnih funkcija od člana Upravnog odbora, preko poslovnog direktora do funkcije generalnog sekretara. Dao je ogroman doprinos naporima rukovodstva da stabilizuje klub", navode crveno-beli, dodajući i ovo:

"Crvena zvezda mu duguje veliku zahvalnost na svemu što je uradio. Stefanović je tokom jula ove godine posle pogoršanja zdravstvenog stanja postigao dogovor sa rukovodstvom kluba da se povuče, a da tokom leta njegov naslednik na funkciji generalnog sekretara bude uveden u posao.Đorđe Stefanović ostaje angažovan u FK Crvena zvezda u okviru Upravnog odbora a biće kandidat kluba za člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije", stoji na klupskom sajtu uz napomenu da će Upravni odbor i Odbor za hitna pitanja "vrlo brzo imenovati novog generalnog sekretara FK Crvena zvezda".

(agencije/MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.