ZVEZDA OSTALA BEZ MILIONA: Ništa od TRANSFERA - fudbaler se VRAĆA na Marakanu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2020, 20:40

ZVEZDA OSTALA BEZ MILIONA: Ništa od TRANSFERA - fudbaler se VRAĆA na Marakanu!

Za sve kriva pandemija.

Sezona u Nemačkoj drugoj ligi, popularnoj Cvajti juče je završena i klubovi su već počeli da prave planove za sledeću. Zbog finansijske krize uzrokovane pandemijom korona virusa, mnogi klubovi će biti prinuđeni da stegnu kaiš. Među njima je i stabilni drugoligaš Ercgebirge Aue. Među prvim igračima koji su napustili klub je mladi srpski napadač Njegoš Kupusović.

Kupusović je prošlog leta otišao na jednogodišnju pozajmicu u Aue >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa opcijom da ga Nemci otkupe po fiksnoj ceni od 1.000.000 evra. Ipak, nije se naigrao i nije ubedio Aue da ga zadrži. Odigrao je samo tri meča u sezoni pošto je dobio šansu da u finišu sezone nekoliko puta uđe sa klupe i na terenu je proveo tek desetak minuta. Interesantno je da je za taj kratak period stigao i da se upiše u listu strelaca protiv Bohuma.

I jedni i drugi još mogu u Evropu, a Hetafe je dobio pet od poslednjih šest sudara sa Real Sosijedadom, četiri puta rezultatom 2:1, a taj rezultat sad se plaća kvotom 10! Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Hetafe – Real Sosijedad.

Ipak, klub je odlučio da ga ne otkupi i da ga vrati u Crvenu zvezdu sa kojom Kupusović ima ugovor na još godinu dana. Pored njega, nisu zadržani ni još trojica fudbalera koji s bili na pozajmicama. MarkoMihojević je vraćen u PAOK, Jakob Rasmusen u Fiorentinu, a Kristof Daferner u Frajburg.

- Moraćemo da redukujemo neke troškove, ali to ne znači da ćemo biti slabiji. Štaviše, možemo da budemo i bolji! Kvalitet treba da bude pre kvantiteta. Ne možemo više da budemo klub za razigravanje igrača iz drugih klubova jer je Cvajta brutalno teško takmičenje u kojem se greške skupo plaćaju. Pozdravili smo se sa igračima koji nisu uspeli da se dokažu, nećemo zadržati ni igrače kojima ističu ugovori - rekao je predsednik kluba Helge Leonhart.

Ercebirge Auer je jedan od najstabilnijih nemačkih drugoligaša iako dolazi iz grada koji ima tek 28.000 stanovnika. Od prethodnih 18 sezona, 15 su proveli u Cvajti, a samo tri u trećeligaškom društvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.