ZVEZDA: Lepa pobeda, ali vidimo problem

Izvor: Mondo, 28.Okt.2012, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA: Lepa pobeda, ali vidimo problem

Crveno-beli samokritični posle pobede u Novom Sadu nad Donjim Sremom. "Svi zajedno moramo da bolje počinjemo utakmice", kaže dvostruki strelac Luka Milivojević.

Crvena zvezda ostvarila je u subotu uveče petu pobedu na šestom superligaškom gostovanju.

Moglo bi se zaključiti - na karakterističan način.

Kao i nekoliko puta ove sezone, ekipa Aleksandra Jankovića loše je počela utakmicu i dopustila protivniku da povede. Potom je imala težak zadatak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da probije "bunker" dva puta, iako su Pećinčani ostali na terenu sa desetoricom.

U sličnoj situaciji bila je i ranije ove sezone.

Pod vođstvom aktuelnog šefa struke crveno-beli stizali su i prestizali Novi Pazar (2:1), Radnički iz Niša (3:2) i Javor u Ivanjici (1:2), dok im u drugom kolu protiv Rada, sa Robertom Prosinečkim na klupi, ni celo drugo poluvreme nije bilo dovoljno da preokrenu u svoju korist zaostatak od dva gola. Samo da izjednače.

U subotu uveče spasio ih je Luka Milivojević i preciznim udarcima sa daljine "kupio" ekipi neophodan mir pred pripremu naredne utakmice, sa Jagodinom u Beogradu narednog vikenda.

"Svi zajedno moramo da ulazimo ozbiljnije u utakmicu, od devet utakmica otprilike pet-šest puta smo se vraćali iz negativnog rezultata. To pokazuje da imamo karakter, ali i da moramo da bolje počinjemo mečeve i da radimo na tim stvarima", izjavio je Milivojević posle utakmice u Novom Sadu za Sport network.

Svojim učinkom je zadovoljan. Postigao je prve golove od sredine septembra i gostovanja u svom Kragujevcu.

"Uvek neko mora da donese pobedu. U ovoj utakmici sam to bio ja, ali sve pripisujem kolektivu, svi smo mnogo dugo radili za ovo i spremali se... U poslednje vreme nikako da mi 'sedne' lopta na nogu, namesti se situacija, pogodi se i eto, na svu sreću dao sam dva gola".

Dotakao se i lošeg početka utakmice, taktičkih i tehničkih propusta pri prekidima gostiju, ali je to bolje od obrazložio njegov kolega iz zadnje linije, štoper Milan Jovanović.

Reprezentativac Crne Gore takođe je ocenio da su crveno-beli jako dekoncentrisano ušli u utakmicu.

"Iz prve šanse pogodili su prečku, imali usamljenog igrača na prekidu. To nismo predvideli kad smo analizirali njihove ofanzivne prekide. Tu smo imali sreće, ali kod sledeće loše ispucane lopte i teren je uticao da napravimo grešku. Tehničku, ne taktičku. Ipak, oni su je iskoristili, kaznili nas zbog otvorenog prostora i čestitao bih im, mislim da su prikazali fudbal sa idejom, prilagođen svojim mogućnostima i kvalitetima, rekao je Jovanović posle utakmice.

Uprkos mučenju i sebe i navijača do 72. minuta, pišu se samo bodovi.

"Sigurno je da ćemo imati dosta toga da analiziramo u vezi sa postavkom, dekoncentrisanim početkom utakmice... Možda i nije loše da se ovako pobeđuje i da imamo o čemu da pričamo, odnosno analiziramo sa šefom, kako bi se u nastavku prvenstva konsolidovali i ispravili greške... Donji Srem se od crvenog kartona i povukao, nije nam dao prostor da raširimo igru i da ih "otvorimo" dubinskim loptama ka zadnjoj liniji. To smo, na kraju krajeva, i uspeli i imali sreće da je Luka Milivojević je postigao dva dobra gola", dodao je on i podvukao:

"Mislim da bi trebalo podići glavu, kako god izgledalo i idemo dalje na putu ka tituli".

(MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.