ZVANIČNO: Trofej MVP ABA lige nosiće ime po Dejanu Milojeviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2024, 15:33

ZVANIČNO: Trofej MVP ABA lige nosiće ime po Dejanu Milojeviću

Čak tri puta je bio najkorisninji igrač regionalnog takmičenja.

Trofej namenjen najkorisnijem igraču regularnog dela sezone u ABA ligi nosiće ime po Dejanu Milojeviću, objavilo je regionalno košarkaško takmičenje. Srpski košarkaši trener Dejan Milojević preminuo je 17. januara u 47. godini od posledica srčanog udara.

Tokom igračke karijere nastupao je za FMP i podgoričku Budućnost, odakle prelazi u KK Partizan, sa kojim osvaja dve titule nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvaka. U dresu Partizana, Milojević je na utakmici Evrolige, 2. decembra 2004. godine imao rekordni indeks korisnosti 55 protiv Olimpijakosa (35 poena i 14 skokova). Tri puta je bio MVP regularnog dela sezone u regionalnoj ligi.

The Dejan Milojević trophy

Regular Season NLB MVP trophy will be named after former 3-time #ABALiga MVP.

More at: https://t.co/OgztNnACoE pic.twitter.com/59LZlvrWVa

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) January 25, 2024

Nakon Partizana, Milojević je još igrao za Valensiju i Galatasaraj odakle je u leto 2009. ponovo stigao u redove crno-belih. Ipak, zbog povrede kolena, Milojević je 1. septembra 2009. godine objavio kraj igračke karijere.

Osim na klupskom planu, Milojević je bio uspešan i u dresu reprezentacije SR Jugoslavije sa kojom je 2001. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Takođe, sa U22 selekcijom Milojević je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji.

Trenersku karijeru, Milojević je započeo u KK Mega, gde je radio od 2012. do 2020. godine. Potom je radio i u Budućnosti, da bi od 2021. godine do danas bio asistent Stivu Keru u ekipi Golden Stejt Voriorsa.

Od 2019. do 2021. godine, Dejan Milojević je bio asistent selektora Igora Kokoškova u košarkaškoj reprezentaciji Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.