Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2020, 20:19

ZVANIČNO: Razišli se Pešić i Barselona

Samo dan posle poraza u finalu plej-ofa

Izgubljena šampionska titula koja je bila viđena u rukama Barselone, skupo je koštala Svetislava Pešića. Čuveni srpski trener dobio je otkaz u katalonskom klubu, raskinut je ugovor koji je važio do 30. juna 2021. godine.

Informaciju o prekidu saradnje objavila je Barselona na klupskom sajtu:

Barselona i Svetislav Pešić su se dogovorili o prekidu saradnje, koja je važila do 30. juna 2021. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Klub se zahvaljuje srpskom treneru na posvećenosti i želi mu mnogo sreće i na privatnom i na profesionalnom planu“, stoji u saopštenju Barselone.

Možda bi sve bilo drugačije da je Barselona u utorak uveče osvojila titulu prvaka Španije, koju joj je „iz ruku otela“ Baskonija Duška Ivanovića. Međutim, Pešić u oproštajnom obraćanju navijačima kaže da je rastnaka bio unapred dogovoren.

„Pre početka finalne faze ACB lige u Valensiji, dogovorio sam se s klubom da ovo bude moja poslednja sezona, jer sam moj posao već završio i bio je pravi trenutak da se ukaže prilika nekog drugom na mestu trenera. Ponosan sam na sve što sam uradio, na rad sa igračima tokom sezone i uvek ću biti Barseloni na usluzi“, rekao je Pešić.

Na klupi Barselone, na koju je seo u februaru 2018. godine, Pešić je podigao dva Kupa Španije, a u sezoni u Evroligi koja je prekinuta pre kraja njegov tim je zauzimao treću poziciju.

Naravno, odmah su krenule špekulacije oko Pešićevog naslednika, a kao prvi pik Barselone pominje se – Željko Obradović. Legendarni srpski trener je u karijeri vodio od španskih klubova Huventud i Real Madrid, koje je doveo do evropskih kruna. Možda je vreme da tom društvu doda i Barselonu.

Drugi pik je Šarunas Jasikevičijus, koji je isto tako kandidat za novog trenera Fenerbahčea.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.