Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 13:39

ZVANIČNO: Potpisao Saša Vezenkov!

Njegov paraf vredan 20 miliona dolara...

Ono što je bilo poznato nedeljama unazad, danas je i ozvaničeno. MVP prošle sezone Evrolige Saša Vezenkov, novi je košarkaš Sakramento Kingsa, objavio je klub.

Bugarski reprezentativac je na draftu 2017. godine kao 57. pik izabran od strane Bruklina, a u Kaliforniji je završio kada su u razmeni sa Klivlendom i Bruklinom na draftu 2022. godine na njega prava dobili Kingsi.

Nezvanično Vezenkov je u Sakramento >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << došao iz Olimpijakosa u transferu vrednom oko 20 miliona dolara.

Welcome to Sacramento, Sasha Vezenkov! 🙌 pic.twitter.com/4OjC3s253w

— Sacramento Kings (@SacramentoKings) July 19, 2023

Bugarski košarkaš je karijeru počeo u Arisu, gde je igrao od 2011. do 2015. godine. Od 2015. do 2018. nosio je dres Barselone, a poslednje četiri godine proveo je u Olimpijakosu.

U regularnom delu prošlosezonske Evrolige poneo je i titulu najkorisnijeg igrača. Imao je prosek od 17,6 poena, 6,9 skokova i jednu ukradenu loptu po utakmici. Za najkorisnijeg igrača izabran je u i šampionatu Grčke, gde je stigao do titule sa crveno-belima iz Pireja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.