Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 17:06

ZVANIČNO: Lautaro Interov još pet godina, plata veća za 140%, izbačena izlazna klauzula

Bepe Marota završio veliki posao...

Ne stoji Inter sjajno finansijski, danas su vlasnici kluba objavili da je u sezoni 2020/21. zabeležen neto gubitak od 245.600.000 evra, ali za kraj višemesečne sage oko novog ugovora Lautara Martineza našlo se novca.

Odlaskom Romelua Lukakua u Čelsi Argentinac je postao najvažnije napadačko oružje Nerazura. Bilo je letos pretnji da bi usled velikog minusa u kasi i on mogao da napusti Đuzepe Meacu, no Bepe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Marota je uspeo da se snađe i ne ugrožavajući regularnost poslovanja (finansijski fer-plej) nagradi jednog od najboljih igrača novim, višegodišnjim ugovorom.

Svi relevantni mediji u Italiji upravo su objavili: Lautaro Martinez 2026!

Kako se navodi, 24-godišnji napadač ubuduće će zarađivati 6.000.000 evra po sezoni, što je 140 odsto više nego do sada (2.500.000). Ostaće kao tajna (ali verovatno ne zadugo) da li će s bonusima koji su bili predmet pregovora letos Lautaro uspeti da prebaci 7.500.000 (i Kristijana Eriksena), čime bi postao najplaćeniji igrač u klubu.

Sa ovih "klot" 6.000.000 po godini plaćeniji od Argentinca su još Aleksis Sančez i Arturo Vidal.

Ono što je veoma važna stavka u novom ugovoru svakako je izlazna klauzula, odnosno njeno izbacivanje. Po starom sporazumu Martineza je mogao da vodi klub koji deponuje 111.000.000 evra.

Podsećanja radi, Lautaro Martinez letos je bio blizu prelaska u Totenhem. Govorilo se da je ugovorena cena 70.000.000 evra (do 90.000.000 sa bonusima), međutim kada je postalo jasno da Hari Kejn ostaje u Londonu posao je propao.

Ove sezone Argentinac igra veoma dobro u dresu Nerazura. Na prvih devet utakmica Serije A postigao je pet i namestio jedan gol.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.