Izvor: MozzartSport.com, 04.Jul.2020, 18:03

ZVANIČNO: Kokoškov trener Fenerbahčea

Najave su se obistinile, novi Srbin na klupi tima iz Istanbula

Nova era Fenerabhčea počela je danas, Igor Kokoškov je zvanično novi trener istanbulskog kluba! Bilo je najava, a sada više nema dileme. Kokoškov je potpisao ugovor na tri godine.

Kao kandidati za novog šefa struke pominjali su se Šarunas Jasikevičijus, pa Andrea Trinkijeri, a izbor je pao na Igora Kokoškova, koji će posle dosta vremena raditi u Evropi.

Kokoškov >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je prošlog leta, nakon Svetskog prvenstva, postavljen za novog selektora reprezentacije Srbije, a istovremeno je obavljao funkciju pomoćnog trenera u Sakramento Kingsima. Prelazak u Fenerbahče mu je prilika da se oproba na najvišem nivou evropske klupske košarke.

Na Starom kontinentu, kao samostalni trener, Igor Kokoškov je vodio reprezentacije Gruzije i Slovenije, sa kojom je postao prvak Evrope. U NBA ligi ima dug staž na poziciji pomoćnog trenera, koju je obavljao u Klipersima, Detroitu, Finiksu, Klivlendu, Orlandu, Juti, a godinu dana je bio prvi trener Finiks Sansa.

"Trener Fenerabhčea je jedan od najcenjenijih trenera u Evropi. Reprezentovao je evropsku košarku u NBA ligi dugo vremena i ostavrio je velike uspehe, kao što je i osvojio Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Slovenije. Postigli smo dogovor sa Igorom na tri godine", stoji u saopštenju Fenerbahčea.

Sada je na Igoru da proba da započne novu eru u turskom klubu. Željko Obradović je napravio neizbrisiv trag u Feneru, doneo mu je titulu prvaka Evrope, ali u poslednje vreme nije baš sve funkcionisalo na najbolji način pa je Žoc otišao iz Istanbula. On će na zasluženu godinu dana odmora, a Kokoškov će morati da pokaže od čega ja sazdan.

Videćemo kakvu će ekipu napraviti i to sa dosta manjim budžetom od onog koji je Fener imao ove sezone. Uz sve to, Kokoškov ima i ulogu selektora Srbije.

Igor Kokoskov Fenerbahçe Beko’da!

???? https://t.co/J2QNT2F0QW pic.twitter.com/z3wU3hmQ1N

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.