Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2023, 16:46

ZNATE ODAKLE SAM: Sale Nacionale nije krio emocije, Srbiji je poželeo da ode do kraja

KIna bez šansi protiv Orlova.

Prema očekivanju Srbija je startovala pobedom na Mundobasketu. Naši najbolji košarkaši su bez većih problema u prvom kolu "B" grupe savladali selekciju Kine sa 105:63. Bivši selektor Orlova Aleksandar Đorđević ovoga puta bio je na klupi našeg rivala i priznaje da mu nije bilo lako.

- Emotivna utakmica za mene, znate odakle sam i šta sam sve prošao sa ovim momcima. Mnoge od njih sam i selektirao, i trenirao i ponosan sam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kakve su ljude i izrasli i kako su napredovali. Želim im sreću, da odu do kraja, mislim da mogu, ali biće teško za sve. A mojim igračima govorim svaki dan da me vole kao što ja volim njih - rekao je trofejni selektor.

On je potom prokomentarisao i samu utakmicu

- Sjajna utakmica za Srbiju, svi su spremni na visokom nivou. Moji momci su se borili, dobro smo otvorili utakmicu, ali kada stvari nisu dobro išle, nismo odgovorili kako treba. Kao da smo spustili ramena..Srbija je vršila i vršila i vršila pritisak i ovo je očito bila laka utakmica za njih. Za nas Svetsko prvenstvo počinje od ovog trenutka, možda nije realan rezultat na kraju, ali nećemo odustati bez borbe do kraja turnira - jasan je slavni košarkaš.

Podsetio je Sale i na to kako se uči iz poraza.

- Kada sam bio trener Srbije, igrali smo četiri puta sa SAD, tri puta smo izgubili, četvrti put smo dobili. Treba da učite i učite, i onda će biti bolje. Moji igrači daju sve od sebe, rade baš jako i mnogo, ali moramo da dignemo glave i radimo još više. Prvi put smo se susreli sa nekim ovakvim rivalom na ovakvom takmičenju - zaključio je Đorđević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.