ŽMURKE

Izvor: Kurir, 07.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽMURKE

Policija traga za Žarkom Zečevićem, Nenadom Bjekovićem i Draganom Stojkovićem zbog njihove umešanosti u sumnjive fudbalske transfere

Borba države protiv „fudbalske mafije“ neće se završiti hapšenjem bivšeg vodećeg trilinga Crvene zvezde. U sledećem krugu pred istražnim organima moraće da se pojave nekadašnji čelnici Partizana: generalni sekretar Žarko Zečević, sportski direktor Nenad Bjeković, predsednik kluba Ivan Ćurković i novopečeni trener u Japanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Dragan Stojković Piksi. Nakon provere njihovih prebivališta utvrđeno je da se svi pobrojani trenutno nalaze van domašaja srpske policije.

Zečević je, kako saznajemo, na službenom putu u Rusiji, Bjeković u Nemačkoj, a prvi čovek Olimpijskog komiteta u Francuskoj. Vođstvu Partizana stavlja se na dušu utaja poreza od transfera 66 fudbalera koji su od 1993. do 2006. godine otišli u inostranstvo.

Dragan Stojković je, prema saznanjima istražnih organa, prilikom transfera fudbalera Crvene zvezde u inostranstvo novac delio sa „trećim licima“, za koja se pretpostavlja da su iz sveta podzemlja i da su imala dogovore s pojedinim fudbalerima.

Suočenje sa policijom, međutim, mogao bi da izbegne aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić. Prema jednoj verziji, Terzić je preko svojih političkih i policijskih veza uspeo da se nagodi oko svoje slobode, za šta je u zamenu dao veoma važne informacije koje terete druge. Takođe, napominje se da je upravo on bio ključni čovek za povratak Dragana Džajića u Beograd, čime su se stekli uslovi da narod vidi senzacionalne slike na kojima fudbalska legenda nosi lisice na rukama.

Postoji i druga verzija, koja predviđa da će policijska akcija dostići kulminaciju kada Terzić bude priveden pravdi. Naime, prvi čovek srpskog saveza ima toliko grehova, počev od nameštanja rezultata, preko sumnjivih poslova s pokojnim Mikom Brašnjevićem do pronevera velikih novčanih iznosa od transfera igrača OFK Beograda, da mu njegova želja za saradnjom neće obezbediti amnestiju od navedenih dela.[ antrfile ]

NA METI I NAVIJAČI

Izvori Kurira tvrde da se „sablja“ nalazi u rukama ministra MUP Dragana Jočića, direktora policije Milorada Veljovića i direktora BIA Radeta Bulatovića i da postoji politička volja da se u operaciji „poseče“ „fudbalska mafija“. Najavljeno je još hapšenja fudbalskih sudija, ali i navijača koji su, navodno, povezani s krupnim dilerima droge.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.