ŽIVOTIĆ LAŽE!

Izvor: Kurir, 29.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽIVOTIĆ LAŽE!

Direktor mitinga „Artur Takač“ izmislio priču da sam pokušao miniranje ove atletske manifestacije, kaže sekretar AS Srbije Ivica Matijević

Sekretar za međunarodne odnose pri Atletskom savezu Srbije (ASS) Ivica Matijević, koga je direktor Dragan Životić optužio za miniranje mitinga „Artur Takač“, odlučno je demantovao ovu priču. Matijević poručuje da mu je dosta laži koje se serviraju i da je zbog toga rešio da iznese i drugu stranu priče o problemima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kući naše kraljice sportova.

- Priča o mitingu je apsolutna neistina. Ideja organizatora je bila da preskoči nekoliko stepenica - nisu hteli da uđu u Evropski atletski miting jer bi morali da idu preko Saveza. Umesto toga, obratili su se direktno Svetskoj atletskoj federaciji, koja ih je odbila. Kad su udarili glavom o zid, izmislili su celu priču. Na kongresu na Malti prišao mi je Slobodan Branković i, rekavši mi da su se „malo zeznuli“, zamolio da im pomognem kako bi posle svih rokova miting ipak dobio svoj termin. Mogu mirno da kažem da sam založio svoj integritet i omogućio održavanje mitinga - kaže za Kurir Matijević i dodaje da se iza svega krije priča o predsedničkim izborima u ASS.

- Životić želi da progura svog čoveka i kao glavni adut pominje loše rezultate koje naši atletičari beleže. Kada mu je skrenuta pažnja na to da je gotovo uništio veliki klub kakav je Partizan bio pre njegovog dolaska, Životić je poručio da neće praviti rezultate dok je aktuelna garnitura na čelu Saveza. Ne vidim kako neko ko misli dobro atletici može da ima takav stav. Aktuelni prvi čovek ASS Milan Spasojević ima mandat do 2009. godine, ali je ipak odlučio da raspiše prevremene izbore. Što se mene tiče, ne vidim se više u Savezu - kaže Matijević, koga su očigledno pogodile ove priče.

- Dragan Životić je oduvek poznat kao čovek koji se krije iza političkih moćnika. Za prvi miting je našao Mlađana Dinkića, koji je mogao da odvoji novac za miting iz državne kase, a za drugi Velimira Ilića. Zna se da je Životić bio u Stranci srpskog jedinstva (bio kandidat na izborima), zatim SPS, a onda i uz Bojića i JUL. Hteo je da Bojića promoviše u predsednika naše organizacije, a kad sam se pobunio, rekao mi je: „Znaš li ti da ljudi danas nestaju? Doći ću ti glave i krvi ću ti se napiti“ - rekao je Matijević i izneo još jedan podatak:

- Malo ko zna da je Životić na nepošten način dobio nacionalno priznanje, tj. naknadu koja pripada osvajačima medalja na velikim takmičenjima i njihovim trenerima. On od države krade svakog meseca po 50.000-60.000 dinara kao trener Snežane Pajkić, koju nije trenirao.[ antrfile ]

DRAGAN ŽIVOTIĆ NEDOSTUPAN

Tokom jučerašnjeg dana pokušavali smo da stupimo u kontakt i sa Draganom Životićem. Želeli smo da čujemo njegove komentare na navode i optužbe koje je izneo Ivica Matijević, ali njegovi brojevi mobilnog telefona poznati redakciji nisu bili dostupni do zaključenja ovog broja. Kako smo saznali, direktor Beogradskog internacionalnog mitinga „Memorijal Artur Takač“ nalazi se u Barseloni, na jednom od redovnih međunarodnih atletskih kongresa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.