ŽELJKO NAZVAO ŠARASA: Isplivala Obradovićeva PONUDA za OVOG košarkaša!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 08:33

ŽELJKO NAZVAO ŠARASA: Isplivala Obradovićeva PONUDA za OVOG košarkaša!

Šta je presudilo?

Australijanac Dante Egzum jedan je od glavnih igrača Partizana ove sezone. On briljira u crno-belom dresu, posebno u Evroligi gde prosečno beleži 13,1 poen, 2,8 asistencija i 2,4 skoka po utakmici. Nekadašnji peti pik na NBA draftu odabrao je srpski tim, zašto?

Detalje o prelasku otkrio je jedan od asistenata Željka Obradovića, Bogdan Karaičić gostovao je u emisiji "U obruču" na "Areni sport" i ispričao je mnoge zanimljive detalje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Kada se prvi put pojavila ta opcija, Željko je kontaktirao i Šarasa, koji je takođe bio donekle zainteresovan da ga zadrži. Ono što je Dante želeo su minuti na poziciji plejmejkera i to je prevagnulo - otkrio je Karaičić.

Kada se australijski košarkaš zaleti ka košu, skoro da je nezaustavljiv, ali ono na čemu mora da radi jeste šut sa distance i za tri poena.

- Svi znaju da ide desno i gle čuda, ode desno. Sjajan je momak, stvarno je privilegija što je odabrao Partizan. Aca Matović je deo stručnog štaba i to je veliki stručnjak za individualnu pripremu. Danteova rotacija prilikom šuta i način šuta je na vrhunskom nivou, ali možda u toj pripremi šuta, sa driblingom, postoji neka manjkavost.

Pohvalio je Bogdan potom još jednog igrača - Kevina Pantera.

- Igra drugačije ove sezone, protiv Monaka nije srljao. Mislim da u prvoj četvrtini nije dao nijedan poen, pa je dao najbitniju trojku. Repertoar koji ima iz sezone u sezonu je sve veći i veći. Način na koji priprema šut, kako čita odbranu, sve je bolji i bolji, nije jednodimenzionalan. Stvarno je čast biti tu kada igra jedan takav igrač.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska teniserka Olga Danilović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.