ŽELJEZNIČAR NA NOVOJ ADRESI: Grbavica u ulici Ivice Osima

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2023, 09:17

ŽELJEZNIČAR NA NOVOJ ADRESI: Grbavica u ulici Ivice Osima

Počast legendi.

Legedna jugoslovenskog i bosanskohercegovačkog fudbala Ivica Osim dobio je ulicu u Sarajevu pošto je odlukom na sednici skupštine Kantona Sarajevo preimenovana Zvornička ulica.

Incijativu da Ivica Osim dobije ulicu u Sarajevu pokrenuo je Fudbalski klub Željezničar u kojem je Osim ponikao nedugo posle njegove smrti. U toj ulici se nalazi i stadion Grbavica.

Osim Željezničara, Ivica Osim igrao je i za Strazbur, Cvole, Sedan i Valensijen, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a z a reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 16 utakmica i postigao osam golova. Kao trener je predvodio Željezničar, Partizan, Pantinaikos, Šturm, Džef Junajted, a bio je i selektor Jugoslavije.

Pogledajte kako izgleda Tamara, supruga Slavka Vraneša

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.