ZAŠTO ŽELJKA ZOVU ŽOC? Evo kako je nastao nadimak najtrofejnijeg trenera Evrope svih vremena

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2024, 22:26

ZAŠTO ŽELJKA ZOVU ŽOC? Evo kako je nastao nadimak najtrofejnijeg trenera Evrope svih vremena

Potiče iz mladosti.

Košarkaši Partizana uprkos porazu od Crvene zvezde u večitom derbiju, i dalje se nalaze na pozicijama koje vode u eliminacionu fazu Evrolige, a najvatreniji navijači crno-belih i dalje imaju velika očekivanja.

Prošle sezone za malo im je izmakao F4, a ove se nadaju da će otići i korak dalje. Pored tima, najveća uzdanica Partizana je bez ikakve dileme najtrofejniji trener Evrope svih vremena, Željko Obradović.

Iako svi znaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je njegov nadimak Žoc, mali broj fanova zna kako g je uopšte dobio. Jednom prilikom, Obradović se prisetio toga i objasnio:

– Šutirali smo do iznemoglosti, a kada bi lopta ušla ’bez koske’ mi bismo vikali ’svaka cepa’. Kako je meni to išlo dobro jedan prijatelj mi je rekao da sam ja Žoc – Željko Obradović Cepač. Danas me tako zovu i u inostranstvu, volim taj nadimak – kazao je Obradović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.