ZASLUŽENO: Nikola Topić je MVP Evrobasketa do 18 godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 22:57

ZASLUŽENO: Nikola Topić je MVP Evrobasketa do 18 godina

Rastrgnuo je Špance.

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije je uspela da osvoji zlato na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina, pošto su u velikom finalu pred navijačima u Čairu bili bolji od Španije sa 81:71, čime su "košarku vratili kući".

Srbija je bila odlična u ovom finalu protiv "Crvene furije", gde su od početka pokazali izuzetno dobru partiju, a najzaslužniji za takav meč jeste Nikola Topić, 17-godišnji plejmejker, koji je imao i neverovatan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << turnir.

Topić je pokazao izuzetan talenat, ali i iskustvo stečeno igrajući za OKK Beograd i prvi tim jednog kluba, a to su prepoznali i čelnici turnira, koji su ga nagradili nagradom za MVP-ja turnira.

NIKOLA TOPIC = MADNESS 😤#FIBAU18Europe x @KSSrbije pic.twitter.com/2mm9yXlXb2

— NextGen Hoops (@NextGenHoops) July 30, 2023

Nikola Topić je u finalu imao 24 poena, dok je uz to dodao i osam asistencija, kao i tri skoka. To je sve doprinelo i tome da ovaj turnir završi u proseku sa 15.3 poena, 3.7 skokova i 5.1 asistencija, čime je postao i najbolji mladi igrač Evrope.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Nurija, žena Ćavija Ernandeza

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.