ZASLUŽENO: Najbolji igrač Afrike u 2018. je zvezda Liverpula (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2018, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZASLUŽENO: Najbolji igrač Afrike u 2018. je zvezda Liverpula (FOTO)

Najveći konkurent mu je bio saigrač iz tabora Redsa.

Drugu godinu zaredom nagradu za najboljeg igrača Afrike osvojio je Egipćanin Mohamed Salah. Drugo i treće mesto su osvojili Salahov saigrač iz Liverpula Sadio Mane i defanzivac Napolija Kalidu Kulibali.

NOVA OPASNOST ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Budućnost DOVODI pojačanje iz Evrolige! (VIDEO)

MILENKOVIĆ I VLAHOVIĆ DOBIJAJU DRUŠTVO: Fiorentina dovodi povremenog reprezentativca Srbije (FOTO)

U >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konkurenciji za najboljeg igrača Afrike su još bili i štoper Juventusa Medhi Benatia i vezista madridskog Atletika Tomas Parti.

- Neverovatan je osećaj ponovo osvojiti ovu nagradu. Jako sam srećan i voleo bih da sledeće godine takođe dobijem ovo priznanje - izjavio je Salah posle proglašenja.

For the second year in a row, Mohamed Salah has been voted BBC African Footballer of the Year.

More: https://t.co/Efcbj24peJ#BBCAFOTY pic.twitter.com/vPhLByqnuj

— BBC Sport (@BBCSport) 14. децембар 2018.

- Bilo je puno sjajnih momenata u 2018. godini. Prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Rome, na Enfildu, je bio neverovatan. Postižem golove koji pomažu timu da bude prvi na tabeli, što je fenomenalan osećaj - poručio je brzonogi reprezentativac Egipta.

Salah je svoju debitantsku sezonu u dresu Redsa završio kao najbolji strelac Premijer lige sa 32 gola, a u tekućoj sezoni je sa deset pogodaka na deobi prvog mesta sa Obamejangom.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.