ZAKAZANO SUĐENJE: Luka Vildoza i bivši klub oči u oči! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 09:28

ZAKAZANO SUĐENJE: Luka Vildoza i bivši klub oči u oči! (FOTO)

Pravne i finansijske zavrzlame.

Sada već bivši košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza moraće na uskoro na sud. Argentinac ima da reši dosta pravnih i finasijskih zavrzlama sa nekadašnjim klubom Baskonijom. Ročište je zakazano za 27. oktobar u Vitoriji.

Povod za suđenje je odluka Luke Vildoze da, početkom prethodne sezone, potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom. Španski mediji pominju sumu od 2.000.000 evra, tako da argentinskom igraču predstoji borba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bi dokazao da nije kriv.

Sve je počelo po završetku njegove epizode u NBA ligi, gde je nosio dres Milvoki Baksa. Naime, Vildoza je stigao u Beograd, bez znanja Baskonije, a u Vitoriji se pozivaju na činjenicu da su polagali prava na igrača i onda je krenuo haos.

Luca Vildoza and Baskonia meet in court#News #LatestNews #BreakingNews #BlazeTrendshttps://t.co/AkJF5viDVn

— Blaze Trends (@theblazetrends) July 6, 2023

Glavno pitanje je na šta se prava odnose, tačnije da li samo na ACB ligu, što bi zaštitilo i Crvenu zvezdu od krivice ili na bilo koji klub van najjače košarkaške lige na svetu, kako tvrde čelnici Baskonije. Bilo kako bilo, suđenje je zakazano za 27. oktobar, a u sali će se svakako naći Vildozin advokat, a možda i on sam! U klupskom saopštenju baskonije pisalo je:

- U slučaju potpisivanja ugovora za klub van NBA, igrač ili klub u koji se priključe moraju finansijski da obeštete Baskoniju a dodato je i da će nastaviti sa preduzimanjem odgovarajućih pravnih radnji, u odbrani do poslednje granice svojih prava, kako protiv Luke Vildoze, tako i protiv Crvene zvezde kao solidarno odgovorne za navedeno ponašanje, u skladu sa propisima Evrolige.

Oglasio se naravno i beogradski klub sa tvrdnjom da je nesmetano registrovo igrača, jer je dobila validan dokument iz Milvokija, a da su Vildozini advokati obavestili Baskoniju o svim detaljima procesa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.