ZAGKLIS: Želimo da se Simanić što pre oporavi, biće mu uručena medalja

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Sep.2023, 11:29

ZAGKLIS: Želimo da se Simanić što pre oporavi, biće mu uručena medalja

FIBA aktivirala sve potrebne resurse.

Generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) Andreas Zagklis izjavio je danas da želi da se srpski igrač Boriša Simanić što pre oporavi pošto mu je posle meča sa Južnim Sudanom odstranjen bubreg. Simanić je povređen 30. avgusta tokom utakmice protiv Južnog Sudana u trećem kolu Mundobasketa, kada ga je pod košem, laktom u predelu bubrega, udario Nuni Omot. Srpski reprezentativac je potom četvrtog septembra podvrgnut >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Manili hitnoj operaciji i odstranjen mu je bubreg. Omot se izvinio i rekao da nije nameravao da povredi Simanića.

 - Oni koji su videli snimak mogu da vide da je to situacija jedna u milion, verovatno jedna u milijardu. Bitna je reakcija posle toga. FIBA je pre turnira odabrala određene bolnice koje će biti dostupne u slučaju ovakvih situacija, kao i sjajne doktore, stručnjake specijaliste u svojim oblastima, a doktor Srbije Dragan Radovanović je imao ključnu ulogu u svemu - rekao je Zagklis na konferenciji za medije u Manili.

On je istakao da je

 - Odmah smo aktivirali sve potrebne resurse da Simanić u prva 24 sata bude operisan. Lično sam se obavezao da njemu i njegovoj porodici pružim najbolju podršku. Pričao sam i sa njegovom porodicom, nisam želeo da se pojavljujem previše u javnosti. Želim da kažem da su igrač i njegova plata osigurani, mi smo u kontaktu sa KSS. Želim da se javno zahvalim doktoru Radovanoviću - istakao je Zagklis.

Srbija će danas od 14.40 časova igrati u finalu SP protiv Nemačke, a Simanić će ovaj duel pratiti iz bolnice.

 - Naša velika želja je da Simanić što pre ozdravi i oporavi se. Njemu će medalja biti uručena, ali čekamo da vidimo koje će to odličje da bude - istakao je generalni sekretar FIBA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.