ZADAR USPEŠNO OTVORIO KOLO: Jusupovi izabranici sigurni od prvog do poslednjeg minuta

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2023, 21:12

ZADAR USPEŠNO OTVORIO KOLO: Jusupovi izabranici sigurni od prvog do poslednjeg minuta

Pao je Borac.

Košarkaši Zadra pobedili su Borac iz Čačka u prvom meču 17. kola ABA lige sa 85:75, pa trenutno imaju skor 9-8, dok su Čačani na skoru 4-13.

Najefikasniji u sastavu Zadra bili su Luka Božić sa 23, Dario Drežnjak sa 19 i Antonio Jordano sa 11 poena. Kod Borca, Đorđe Gagić je postigao 20, Nemanja Todorović 14, Hanter Hejl 12 poena.

Izabranici Danijela Jusupa, košarkaši Zadra kontrolisali su dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << minuta. Zadrani su nemetnuli brz i agresivan ritam, Čačani nisu uspeli da ga prate, pa je na poluvremenu Zadar vodio sa 51:30.

Borac je uspeo da odigra na višem nivou u nastavku meča, pa je uoči poslednjeg kvartala na semaforu pisalo 63:54 za Zadar.

Dario Drežnjak i Luka Božić su postigli po 10, a Antonio Jordano devet poena za Zadar. Kod Borca, bolji od ostalih, bili su Đorđe Gagić sa 10 i Nemanja Todorović sa devet poena.

U nastavku meča, Borac je uspeo da podigne nivo igre u oba smera, uspeo je da uspori Zadrane, pa je uoči poslednjeg kvartala imao minus od devet poena, a sredinom poslednjeg kvartala Zadrani su imali prednost od pet poena – 67:62.

Kada je delovalo da sledi neizvesna završnica, Zadrani su dodali gas, uspeli su da pobegnu na 74:65, a zatim su priveli meč kraju.

U ostalim mečevima 17. kola, snage će odmeriti: SC Derbi – MZT Skoplje, Igokea – Split, Cibona – Mega, FMP – Crvena zvezda, Cedevita Olimpija – Budućnost, Partizan – Mornar.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Julijana Trigubčak, poznata hokejaška navijačica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.