ZABRANA IGRANJA NA VIMBLDONU? Stigao BRUTALAN odgovor Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2022, 16:09

ZABRANA IGRANJA NA VIMBLDONU? Stigao BRUTALAN odgovor Rusije

I dalje se čeka konačna odluka.

Zbog strašnog rata koji se odigrava na teritoriji Ukrajine doneta je nova odluka koja se tiče ruskih sportista. Nakon zabrane da se fudbalski klubovi i reprezentacija učestvuju u evropskim i svetskim takmičenjima, sličan stav dolazi i iz Velike Britanije gde će najverovatnije biti zabranjeno ruskim teniserima da učestvuju na ovogodišnjem Vimbldonu. Na ovu vest je utoku dana stigao odgovor iz Kremlja.

Naime, portparol Kremlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dmitrij Peskov rekao je danas da bi bilo neprihvatljivo da se ruskim teniserima zabrani nastup na Vimbldonu.

- Još jednom drže sportiste kao taoce političkih predrasuda, političkih intriga. Ovo je neprihvatljivo - istakao je Peskov.

Napomenimo i to da Rusija ima drugog tenisera sveta Danila Medvedeva, a Belorusija Arinu Sabalenku, četvrtu igračicu sveta i prošlogodišnju polufinalistkinju Vimbldona.

Podsetimo se da, od početka rata u Ukrajini, teniseri iz Rusije i Belorusije nastupaju pod neutralnom zastavom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.