ZA TADIĆA NEMA DILEME: Vlahović pre Halanda, sa Mitrom i zatvorenih očiju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2022, 14:01

ZA TADIĆA NEMA DILEME: Vlahović pre Halanda, sa Mitrom i zatvorenih očiju (VIDEO)

Blista u dresu Ajaksa.

Fudbaler Ajaksa Dušan Tadić godinama blista u dresu tima iz Amsterdama, ali i u dresu reprezentacije gde igra iza napadača.  Zato je zanimljivo bilo čuti sa  koga bi radije za saigrača – Erlinga Halanda ili kolegu iz reprezentacije Dušana Vlahovića.

- Mislim da je Vlahović veći talenat. Imaju i mnogo sličnosti, leva noga, visoki su, jaki, dosta brzi. Dobro, Haland je malo viši i imaj taj duži korak, ali obojica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su gladni golova. Meni je naravno draži Dušan, ne samo zbog imena nego pre svega kvaliteta - izjavio je Tadić za sajt FSS.

Govorio je i o drugom napadaču Srbije Aleksandru Mitroviću.

- Imam fantastičnu komunikaciju sa Mitrom, na terenu, van terena. Dosta golova smo postigli zajedno, savršeno se razumemo. Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati sa njim. Nadam se da će naša saradnja potrajati, jer bukvalno zatvorenih očiju možemo da igramo - nastavio je Tadić.

Одговор @DT10_Official у стилу Драгана Стојковића. 🤣🇷🇸🦅🙌🏻

🎥 Интервју из Амстердама са капитеном репрезентације Србије и @AFCAjax можете погледати на Јутјуб каналу Фудбалског савеза Србије.

▶️ https://t.co/1DRE3Imkmz#SrcemSvim #Orlovi #Srbija #FSS#Qatar2022 #WorldCup #Ajax pic.twitter.com/HetSkxOZn7

— Fudbalski savez Srbije | FA of Serbia (@FSSrbije) January 22, 2022

Priča se povela i o klupskim uspesima, a srpski internacionalac ih u Ajaksu ređa.

- Stvarno je velika privilegija i čast, pre svega braniti boje ovako velikog kluba, naravno i obaveza. Uživam u svakom momentu, imam super konekciju sa svima u klubu. A klub je fenomenalan, Ajaks je svakako poseban što se tiče filozofije, načina igre, stila koji podrazuemva ofanzivan fudbal. Sve je velika odgovornost i obaveza, ali to te samo još više motiviše da daješ i pružaš sve više za svoj klub. Mnogo rekorda na svim mogućim poljima, i individualno i timski. Individualna priznanja su moram priznati lepa, ali za mene lično najbitnija su timska, jer fudbal je timski sport. Najviše volim kad osvojimo titulu, jer je to najvažnije za nas. Naravno i dobra godina u Ligi šampiona, bilo bi lepo kada bi osvojili i jedno i drugo ove godine. Na to bi najviše bio ponosan - kaže Tadić.

Ne samo to, već je i kapiten tima.

- Mnogo trenera me zamolilo ako mogu da odem do dece i razgovaram sa željom da zajedno utičem na njih u smislu da se budu disciplinovani, veliki profesionalci već u ovoj ranoj fazi, da se uče i nauče da kvalitet ide samo sa velikim radom. Trudim se da pomognem na sve moguće načina, kako deci u mlađim kategorijama, tako i mojim mlađim saigračima kojih ima dosta u timu. Smatram da moram biti primer kao kapiten, bilo šta da radim, jednostavno to je moja obaveza - zaključio je Tadić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.