ZA PRIMER

Izvor: Kurir, 12.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA PRIMER

Uprava FK Crvena zvezda demantuje tekst Kurira u kome se kaže da je ucenjivačica Nenada Jestrovića spavala s još nekoliko igrača ovog kluba

Uprava Fudbalskog kluba Crvene zvezde demantovala je tekst Kurira, objavljen 10. marta pod naslovom „Kresnula pola Zvezde“, a u kome prijateljica uhapšene Angeline Misirkić govori o tome da je ova spavala s nekoliko fudbalera aktuelnog šampiona Srbije. Misirkićeva je lišena slobode pod sumnjom da je ucenjivala centarfora Zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Nenada Jestrovića tražeći mu 10.000 evra kako u javnost ne bi izašao snimak njihovog seksualnog odnosa.

Tekst saopštenja pristiglog faksom u redakciju Kurira objavljujemo u celosti.

„Zahtevamo od Vas da u prvom narednom broju objavite demanti teksta objavljenog 10. marta 2008. godine na strani 21, pod naslovom ‘Kresnula pola Zvezde’, a potpisanog od strane S. R.

Tekst obiluje netačnim informacijama i insinuacijama, a grafički prelom teksta može navesti čitaoca na pogrešan zaključak, da je igračima Crvene zvezde blizak nesportski način života.

Ceo tekst je izveden iz navodnog razgovora s neimenovanom devojkom koja govori o stvarima i činjenicama koje su njoj ispričane, dakle, za koje ni ona sama ne može reći da su pouzdane, a pri tom ni za jednu njenu tvrdnju nisu navedene bilo kakve činjenice koje bi to potvrdile. Verovatno ste i sami svesni da naslov koji ste stavili na pomenuti tekst ne priliči ozbiljnim novinama, a pogotovu ne sportskoj rubrici.

Ovom prilikom želimo da naglasimo da naši igrači vode veoma uredan i zdrav sportski život, te da sasvim sigurno ne koriste bilo kakve supstance nespojive sa sportom, na šta vaš tekst pokušava da insinuira. Redovni lekarski pregledi kojima su igrači podvrgnuti dokazuju da je to tačno. Zbog toga FK Crvena zvezda u potpunosti podržava sve svoje igrače i neće dozvoliti da se o njima pišu neistine na način koji to vi činite. Ovako jeftin pokušaj dizanja tiraža svakako ne dovodi do kvalitetnog informisanja javnosti i diskvalifikuje vaše novinare kao časne ljude s kojima vredi sarađivati.

Zbog svega navedenog, zahtevamo od vas da objavite ovaj demanti u celosti, a da se za sve informacije iz okvira kluba obratite našoj pres službi, koja će vam pripremiti tačne i proverene vesti o svim bitnim pitanjima. Srdačan pozdrav, Uprava FK Crvena zvezda“, stoji u nepotpisanom saopštenju.[ antrfile ]

FUDBALERI NAPALI NOVINARA

Tokom jučerašnjeg dana fudbaleri Crvene zvezde Nenad Jestrović i Ognjen Koroman ugrozili su rad novinara Kurir sporta kad su ga fizički, a zatim i verbalno napali na treningu. Jestrović je za vreme treninga gađao plastičnom flašom našeg kolegu kad ga je primetio na tribini pomoćnog stadiona. Nedugo zatim prišao mu je i pitao ga kako sme tako da piše o njemu i rekao „da li zna kako će proći ako nastavi to da radi“.

Na sve to, Ognjen Koroman je dobacio obezbeđenju da otera novinara s treninga kako ga on ne bi prebio.

AKO KOZA LAŽE...

Podsećanja radi, u tekstu objavljenom u našem listu nijedan fudbaler Crvene zvezde nije doveden u vezu s korišćenjem narkotika. U ispovesti Kuriru, prijateljica uhapšene Angeline Misirkić kaže da su je pojedini igrači častili belim (kokainom, prim. nov.), a ne da su ga ušmrkavali. Takođe, u antrfileu istog teksta spominje se da neki naši fudbaleri koriste narkotike, ali nigde se ne spominje da su u pitanju igrači Crvene zvezde.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.