ZA KOGA NAVIJAŠ

Izvor: Kurir, 29.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA KOGA NAVIJAŠ

Srpski teniser Novak Đoković nosio je toliko fudbalskih dresova da više ne znamo koji mu je omiljeni klub

Malo je nosio dres Francuske, pa Benfike, pa Srbije, pa Real Madrida... Igrao je za Bajern Minhen, ali na Soni plejstejšnu. Partizanu je doneo titule, a voleo bi da po okončanju teniske karijere obuče dres FK Crvena zvezda. Za koga zapravo navija Novak Đoković?

Najbolji srpski teniser za sebe kaže da je veliki zaljubljenik u fudbal i kolekcionar dresova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Jednom prilikom rekao je da mu je omiljeni evropski klub Milan, a nije tajna da je veliki navijač Zvezde. Na turnirima se neretko pojavljuje u različitim fudbalskim dresovima i dok jedni na to gledaju blagonaklono, drugi te gestove tumače kao marketinški potez i dodvoravanje domaćoj publici. Jedno je sigurno - Nole time izaziva publicitet!

Sve je počelo pre godinu dana u Mecu, gde je osvojio svoju prvu ATP titulu. Đoković je izazvao ovacije domaćih navijača, pošto je posle meča obukao fudbalski dres Francuske sa brojem četiri i imenom Nole na leđima.

- Dres sam dobio na poklon od nekoliko Francuskinja, koje me već duže bodre na turnirima širom Evrope. Želeo sam da se odužim devojkama za sjajnu podršku - objasnio je tom prilikom Đoković.

Mladi Beograđanin je po povratku u rodni grad od FSS dobio na poklon dres naše reprezentacije sa brojem 16, što je odgovaralo njegovoj tadašnjoj poziciji na ATP listi. Tada je u šali rekao da želi golmanski dres (broj 1). Isti dres, srpski sa brojem 16, obukao je i pošto je u Adelaidu pobedio na drugom turniru u profesionalnoj karijeri, ove godine u januaru. Kada je podizao pehar mastersa u Majamiju, verovatno mu je bilo bezveze da se pojavi u dresu Šakila O’Nila, te je bio u standardnoj opremi. Ali zato je na dočeku u Beogradu nosio dres „orlova“ sa brojem 007.

Na prvom meču turnira u Estorilu pojavio se u dresu Benfike, i to napadača Fabricija Mikolija. Posle finalnog meča Đoković je obukao dres na kojem je pisalo „Srbija“, a potom je, po običaju, šarmirao publiku. Naime, Nole je od legende portugalskog fudbala Euzebija, koji mu je uručio pobednički pehar, tražio da mu se potpiše na dres i zbog tog gesta dobio velike ovacije.

- Velika mi je čast što stojim pored legende kao što je Euzebio, moram da mu se zahvalim što je došao - rekao je Đoković i u šali dodao da je u Estorilu stekao dosta neprijatelja jer se „izjasnio kao navijač Benfike, a ne Sportinga“.

Đoković je iznenadio i novinare u Španiji kada se pre nedelju dana na konferenciji pojavio u trenerci fudbalskog kluba Reala iz Madrida i šalio na račun mogućih komentara navijača konkurentskog tima iz istog grada, Atletika. Pred početak duela sa Verdaskom u sredu, Nole je obukao dres kapitena „kraljevskog kluba“ Raula Gonzalesa sa brojem sedam na leđima i rekao da je uvek bio fan Raula i Reala. Kasnije je od predsednika madridskog kluba Ramona Kalderona dobio i majicu sa svojim imenom.

Novak je još ranije na poklon dobio i dres argentinske reprezentacije sa potpisom Maradone. Ove godine u Rimu se sreo sa fudbalerima Intera i dobio dres ovog kluba iako je pred finale Lige šampiona izjavio da je hteo da ide u Atinu da gleda Milan.[ antrfile ]

NIŠTA OD DRESA PSŽ

Do kraja takmičarske godine Novak Đoković nastupaće na turniru iz masters serije u Parizu, koji počinje 29. oktobra, a potom će učestvovati na Masters kupu u Šangaju. Biće to prilika da prezentuje još neke dresove, na primer Pari Sen Žermena ili Šenhua.

Ipak, male su šanse da u francuskoj prestonici obuče dres PSŽ, jer je njihov sponzor opreme „Najki“. Nole ima bogat ugovor sa „Adidasom“ i dobro zna da ne bi valjalo da se u javnosti pojavljuje u odeći konkurentske firme, što je do sada poštovao.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.