ZA ISTORIJU: Zbog gola sa 96 metara, ušao je u GINISOVU knjigu rekorda (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 15:15

ZA ISTORIJU: Zbog gola sa 96 metara, ušao je u GINISOVU knjigu rekorda (VIDEO)

Neverovatan poduhvat.

U utakmici engleske Lige 2 (četvrti rang takmičenja) postignut je gol za ginisovu knjigu rekorda!

Naime, pre tri dana, snage su odmerili velški klub Njuport i Čeltenam, meč je završen bez pobednika (1:1), najviše zahvaljujući golmanu domaćih Tomu Kingu, čija je majstorija ubrzo "zapalila" društvene mreže.

King je "ispucao" loptu iz svog peterca, kako bi započeo napad Njuporta, ali je uz pomoć snažnog vetra "bubamara" samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jednom odskočila ispred šesnaesterca, pre nego što je prevarila golmana Čeltenama.

Newport County goalkeeper scores from a goal kick against Cheltenham 👀 @NewportCounty #GoalOfTheDay pic.twitter.com/5C9NwygjTy

— Darren (@Darren94775262) January 19, 2021

Inače, Tom je ovim golom oborio rekord star osam godina, koji je do danas bio u vlasništvu Bosanca Asmira Begovića, koji je 2. novembra 2013. postigao gol za Stouk protiv Sautemptona, sa čak 91.9 metara.

Da li posle Reala u Madridu može da padne i Barselona u Beogradu? Navijači Zvezde se nadaju tome, a nema sumnje da bi crveno-beli trijumfom u večerašnjem (19.00) meču s Kataloncima značajno ublažili neke prethodne poraze u Evroligi. Kvota na keca u Pioniru je 3,50, dok je dvojka 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Barselona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.