Izvor: RTS, 19.Maj.2023, 15:57

Први дан "Xross" Хард Ендуро релија у необичним условима, први на циљу Мануел Летенбишлер

Први „Off-road“ дан на „Xross“ Хард Ендуро Релију возаче је водио кроз прелепу, али дивљу и кишовиту Тару у условима који се могу описати са 3 речи: блатњаво, клизаво, изазовно. Оштра борба водила се у најтежој ПРО класи, а први је кроз циљ прошао Мануел Леттенбицхлер, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << иначе актуелни светски шампион.
Киша је пратила такмичаре од старта до краја трке, што је знатно отежало стазу, па су сви морали да уложе и последњи атом енергије не би ли савладали тешке препреке и стигли на циљ.

Чинило се да неким возачима кишно време није представљало проблем и храбро су се суочавали са свим препрекама, међутим, онима који су аматери и возе у лакшим класама било је прилично напорно.
Возачи су се суочавали са клизавим узбрдицама на којима су морали да гурају моторе, а терен натопљен кишом само је подигао ниво тежине тог изазова. Најбоља акција била је на чувеној Мишоловци, екстремној узбрдици која је задавала проблеме чак и најбољим такмичарима. Било је изазовно и на низбрдицама, набујалим потоцима и камењарима.
Неки возачи због лоших временских услова нису успели да заврше трку у предвиђеном року, а они којима је то пошло за руком, на циљ су стизали блатњави, знојави и преуморни али пуни утисака и срећни што су успели да прођу финиш линију.
Оштра борба водила се у најтежој ПРО класи, у којој возе најбољи возачи на свету. Први кроз циљ је прошао Мануел Летенбишлер, иначе актуелни светски шампион, а пратили су га Марио Роман и Михаел Вокнер.
Другог „Off-road“ дана, пред возачима ће бити траса дуга скоро 100км која води кроз Мокру Гору. Временска прогноза обећава нешто сунчанији дан, без кише, па остаје да видимо ко ће проћи први кроз циљи и како ће коначна табела изгледати након другог тркачког дана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.