Izvor: RTS, 18.Maj.2023, 17:02

Грмљавина мотора на Златибору, Британац Били Болт најбржи на прологу "Xross" релија

Британац Били Болт победник је Акрапович “Endurocross“ пролога, квалификационе рунде "Xross" Хард Ендуро релија, којим је у Србији започео овогодишњи Светски шампионат.
Пролог је одржан у среду 17. маја на Златибору, а око 300 возача, из 40 земаља, тестирало >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је своју спретност и агилност на специјалном полигону са препрекама попут огромног камења, балвана, гума и дрвеног зида на опште одушевљење публике која је нетремице посматрала акцију. Чак ни сиви облаци и киша која је повремено падала, нису успели да покваре атмосферу.
“Спектакуларно! Ово је брутално добро! Ово је лудило!“, само су неки од утисака који су могли да се чују из публике која одушевљено гледала учеснике "Xross" Хард Ендуро релија док су вешто прелазили преко препрека на прологу. Возачи из целог света подељени у четири класе, Про, Еxперт, Хоби и Аматер, током преподнева возили су квалификације, а најбољих 16 из сваке класе ушло је у финале.
Било је узбудљиво посматрати професионалце како са лакоћом прелазе преко захтевних препрека, али и аматерске класе у којима су возачи морали мало и да се помуче, како би на својим двоточкашима прешли изазовну трасу. На крају дана, најбржи и најбољи био је Британац Били Болт, а на подијуму поред њега стајали су Шпанац Алфредо Гомез и Канађанин Тристан Харт.
“Да будем искрен, осећао сам велики притисак пред долазак на Xross, ово је почетак сезоне. Међутим, ухватио сам ритам и одлично одвозао пролог и победио. Пресрећан сам због тога, међутим, наредна три дана биће потпуно другачији изазов, тако да ова данашња победа не мора да значи ништа. Али радујем се и једва чекам да видим како ће трке изгледати у наредна три дана“, рекао је Болт.
Шпанац Алфредо Гомез није крио задовљство оствареним резултатом.
“Подијум на прологу даје ми благу предност јер ћу међу првима стартовати трку у четвртак. Иначе, сам пролог је био веома занимљив, препреке нису биле “немогућа мисија”, али биле су довољно изазовне“, прокоментарисао је Гомез.
На трећем месут нашао се Тристан Харт који је дошао из далеке Канаде.
“Први пут сам на подијуму на прологу неке трке после дужег времена, тако да мислим да је ово одличан старт. Могуће да ћу баш ја сутра први кренути са старта, видећемо. Нисам сигуран да ли је то добро или лоше, пошто сам први пут на Xross и само сам гледао снимке од прошле године, тако да не знам шта ме очекује. У сваком случају, уживаћу јер оно што највише волим јесте да возим мотор у планини“, рекао је Канађанин.
Xross Хард Ендуро Рели ће се у наредним данима возити на Тари, Мокрој Гори и Златибору. Возаче очекује у просеку 100 км траса дневно. Трасе воде кроз дивље и неприступачне пределе, а возачи ће се суочавати са природним препрекама попут камењара, кањона, шанаца, стрмих узбрдица и низбрдица.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.