WTA LISTA: Švojntek uvećala prednost, Aleksandra Krunić napredovala

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2022, 13:13

WTA LISTA: Švojntek uvećala prednost, Aleksandra Krunić napredovala

Poljakinja neprikosnovena.

Na najnovijoj WTA listi najbolje rangirana srpska teniserka je Aleksandra Krunić. Ona se na nalazi 117. poziciji sa 562 boda što je napredak za pet mesta u odnosu na prošlu nedelju.

Nina Stojanović je pala za jednu poziciju i sada je 154. teniserka sveta, dok je Olga Danilović napravila 19 koraka unazad i zauzima 174. mesto na WTA listi.

Poljakinja Iga Švjontek odbranila je titulu na turniru u Rimu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa je i dalje prva teniserka sveta sa 7.061 bodom.

Do pete pozicije na WTA listi nije bilo promena, pa iza Švjontek slede Čehinja Barbora Krejčikova, španska teniserka Paula Badosa, Grkinja Marija Sakari i Estonka Anet Kontavejt.

Finalistkinja Rima, Uns Džabir iz Tunisa i Beloruskinja Arina Sabalenka napredovale su za po jednu poziciju i sada su šesta, odnosno sedam igračica sveta, a najboljih deset kompletiraju Čehinja Karolina Pliškova, Amerikanka Danijel Kolins i Garbinje Mugurusa iz Španije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.