WRC: Gronholm vodi u Hamiltonu

Izvor: B92, 18.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WRC: Gronholm vodi u Hamiltonu



Finac Markus Gronholm u Fordu Fokusu ostao je u vođstvu i posle drugog dana "Novozelandskog relija", pretposlednje trke Svetskog prvenstva, koja se vozi u okolini grada Hamiltona.

Gronholm ima 50 sekundi prednosti u odnosu na klupskog kolegu, Finca Miku Hirvonena i na najboljem je putu da četvrti put postane pobednik na Novom Zelandu, što je dosad uspevalo samo Karlosu Sainzu. Na trećem mestu je Austrijanac Manfred Stol (Pežo), sa zaostatkom od dva minuta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Posebna atrakcija relija je prvi nastup višestrukog motoGP prvaka, Italijana Valentina Rosija, koji je uspešno završio i drugi dan. Rosi je u Subaruu u subotu izvrsno vozio i sa 24. je napredovao na 13. mesto, sa 17 minuta zaostatka.

Svetski prvak, Francuz Sebastijan Leb ne učestvuje na NZ reliju zbog povrede.

Poredak posle 2. dana Novozelandskog relija:

1. Marcus Grnholm-Timo Rautiainen (FIN/Ford Focus) 2 h 56:17.2

2. Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (FIN/Ford Focus) + 50.3 sec

3. Manfred Stohl-Ilka Minor (AUT/Peugeot 307) 2:06.2

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.