Vulin o zahtevu Haga: Politički pritisak,hoće da sruše Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 00:19

Vulin o zahtevu Haga: Politički pritisak,hoće da sruše Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, govoreći o zahtevu Haškog tribunala za izručenje Vjerice Radete i Petra Jojića, da je reč o političkom pritisku i pokušaju napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Oni znaju da je naš parovosudni sistem daleko bolji od većine u okruženju i znaju koliko držimo do zakona. Ovo je politički pritisak. Ovo je pokušaj napada na Vučića. Na kraju hoće da ga sruše i to nije nešto što rade od juče", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Vulin u nedelju uveče u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Vulin je dodao da očekuje da se taj pritisak podigne na najviši mogući nivo.

On je naglasio da je Vučić obnovio Vojsku Srbije i obezbedio ogromna ulaganja u vojsku i policiju, ali je ocenio da je čak i važnije od toga to što je vraćeno samopoštovanje vojsci i policiji, kao i naciji i državi.

Govoreći o najavljenom jačanju kapaciteta Torlaka i vakcinaciji, Vulin je naglasio i da je Vučić dokazao šta znači imati čvrsto i jasno vođstvo u kriznoj situaciji.

"Uspeo je da sačuva političku stabilnost i da sve pokrene u jednom pravcu. Već dobijamo po prstima od EU, već je stavljeno do znanja da ne treba tako glasno da govorimo koliko smo uspešni.

''Srbija je više pomogla zemljama regiona nego EU", rekao je Vulin i ocenio da to ne bi uspelo da je Srbija čekala EU.

Ministar se osvrnuo i na izvođenje vežbe "Odgovor 2021", navodeći da je cilj bio da se pokaže kakav je jedinstven odgovor vojske i policije.

On je rekao da je pokazano da i pripadnici MUP-a mogu da pruže podršku i ratu kao i u miru.

"Dobro je za Srbe gde god da žive da vide da država jača. Nema moćne države koja ne može da zaštiti svoje ljude, a to se radi oružjem. Kaže se ko ne hrani svoju vojsku, hraniće tuđu", rekao je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"OVO JE POLITIČKI PRITISAK" Vulin o zahtevima Haga: Hoće da sruše Vučića!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, govoreći o zahtevu Haškog tribunala za izručenje Vjerice Radete i Petra Jojića, da je reč o političkom pritisku i pokušaju napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića...- Oni znaju da je naš praovosudni sistem daleko bolji od većine...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.