Vulin: 291 krivična prijava iz oblasti ekološkog kriminala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2022, 13:57

Vulin: 291 krivična prijava iz oblasti ekološkog kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, posle dabašnjeg obilaska Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine, istakao je da su predanim i angažovanim radom pripadnika ove jedinice zaštićeni mnogi prirodni resursi, biljni i životinjski svet naše zemlje i naše šume, reke.

"Za četiri meseca, koliko Jedinica radi, podneta je 291 krivična prijava protiv 217 lica koja su počinila 291 krivično delo iz oblasti ekološkog kriminala, od onih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su na crno prodavali zaštićene vrste, ubijali i zlostavljali životinje, vršili krivolov, činili šumske krađe, pa do onih koji su zagađivali naše reke, naša prirodna bogatstva", rekao je ministar Vulin posle sastanka sa načelnikom i pripadnicima Jedinice.

Naglasio je da svi oni koji uništavaju naše prirodne resurse, biljni i životinjski svet, zagađuju prirodu, svesno ili ne, vrše zločine ne samo prema nama koji smo tu, već i prema budućim generacijama koje će našu zemlju naslediti.

"Da bi smo bili vredni trajanja, da bi nas potomci sa ponosom pominjali, moramo čuvati ne samo nezavisnost i slobodu, već i vodu, zemlju, šume koje im ostavljamo", naglasio je ministar Vulin.

Najavio je da će Jedinica u narednom periodu pojačati rad i nadzor u svim delovima Srbije i upozorio da će se svi oni koji uništavaju nasleđe koje su nama ostavili naši preci, a mi treba da prenesemo svojoj deci, naći na udaru srpske policije, biti otkriveni i u skladu sa zakonom procesuirani, saopštio je MUP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.