Izvor: MozzartSport.com, 26.Feb.2021, 13:02

Vuletić nastavio da rešeta, ali Deportivo još ne zna za poraz (VIDEO)

Remi u Medeljinu u okviru devetog kola kolumbijske Aperture

Fudbaleri Independijente Medeljina ugostili su lidera kolumbijskog prvenstva u devetoj rundi Aperture. Susret na Atanasio Hiradot stadionu okončan je bez pobednika (1:1). Popularni DIM je tako ostao neporažen u susretu sa najboljim timom dosadašnjeg toka prvenstva, dok je Deportivo Kali zadržao oreol nepobedivosti i posle devet odigranih utakmica.

Gosti iz Kalija su očekivano bili bolji rival tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << većeg dela susreta, ali nisu uspeli da zaustave sjajnog Agustina Vuletića, koji je došao i do petog pogotka u šampionatu. Independijente je ipak bio opasniji, pa je dva puta pogađao i okvir protivničkog gola. Četvrti vezani meč u kojem Independijente nije doživeo poraz u prvenstvu, Kali ima 21 bod (šest više od sastava iz Medeljina) posle devet susreta i nije osetio gorak ukus poraza ove sezone.

Iako je uglavnom bio u podređenom položaju, domaćin je u prvom poluvremenu bio bliži postizanju pogotka. Kevin Londonjo je tukao iz dobre pozicije u 28. minutu, ali je pogodio desnu stativu. Gosti su uprkos činjenici da su gotovo 60 odsto vremena imali loptu u nogama jalovo pretili, tek jednom su naterali Marmoleha Moskeru da interveniše.

Posle 15ak minuta i drugom delu, malo je nedostajalo da Deportivo dobije penal, posle starta Kavidada nad Arojom. Gledao se snimak, ali je ipak odlučeno da nema materijala za najstrožu kaznu. Ipak, već u narednom minutu gosti stižu do prednosti. Horhe Arijas se upisao u listu strelaca posle centaršuta Harolda Gomeza. Bio je to njegov drugi pogodak ove sezone.

Domaći fudbaleri pogađaju okvir gola i u 77. minutu, kada je za malo neprecizan bio Leo Kastro. Četiri minuta kasnije najbolji strelac ekipe ipak Vuletić nije pogrešio. Dobio je Argentinac dovoljno prostora pred golom rivala, koji je na najbolji mogući način iskoristio. Mogao je Žan Pineda potpuno da šokira lidera, ali je loše odreagovao nakon odličnog pasa Vuletića. Igrao se u tim trenucima 92. minut, do kraja nije bilo vremena za promenu rezultata.

KOLUMBIJA, APERTURA, 9. KOLO

Sreda

Junior - Miljonarios2:0 (1:0)

/Vidara 43, Setre 90+3/

Amerika Kali - Envigado 0:0

Agilas - Ekidad 1:2 (1:2)

/Hernandez 44 - Garsija 23, Pačeko 39/

Četvrtak

Bukaramanga - Atletiko Nasional 3:2 (2:1)

/Akosta 36, Fernandez 42, Kintana 75 - Barera 29, 90+5pen/

Santa Fe - Čiko 2:0 (2:0)

/Kardenas 12, Ramos 45/

Onse Kaldas - Pasto 0:1 (0:1)

/Pertuz 16/

Jaguars Kordoba - Pereira 2:0 (2:0)

/Rohas 1, Guisao 31/

Petak

Petrolera - Tolima 0:5 (0:3)

/Plata 14, 16, Kampas 42, Kaisedo 58, Nieto 71/

Independijente Medeljin - Deportivo Kali 1:1 (0:0)

/Vuletić 81 - Arijas 64/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.