Izvor: Blic, 17.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuković - adut Egipta

Vuković - adut Egipta

Odbojkaši Srbije i Crne Gore uspešno su startovali na Svetskom kupu u Japanu savladavši u prvom kolu selekciju Kine maksimalnim rezultatom 3:0 (25:16, 25:16, 26:24).

Plavi su rano jutros po našem vremenu odmerili snage sa reprezentacijom SAD, a već sutra (7.00, TV) igraće protiv Egipta, koji predvodi nekadašnji prvi stručnjak aktuelnih olimpijskih šampiona Veselin Vuković.

- Znali smo da će prve dve utakmice biti teške za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nas. Protiv Kine u prva dva seta bili smo koncentrisani, ali ne i u trećem. To je problem ovog tima i na to moramo da obratimo pažnju u narednim mečevima. Utakmica protiv takvog protivnika kao što je Egipat često može biti neugodna zato što nenamerno može doći do potcenjivanja rivala. Razlika u kvalitetu je velika, pa bi to trebalo da bude jedan rutinski meč u sklopu nastavka dobrih igara pre teških utakmica koje nas očekuju - rekao je selektor plavih Ljubomir Travica.

Jedan od najzapaženijih u redovima plavih u prvom meču protiv Kine bio je srednjak Andrija Gerić, koji očekuje siguran trijumf naše reprezentacije u duelu protiv Egipta.

- Nikada do sada nismo igrali protiv njih. Njihova prednost može biti što nas Veselin Vuković odlično poznaje. Bez obzira na to, favoriti smo i očekujem ubedljivu pobedu - rekao je Andrija Gerić.

Dvorana: Jojoba stadion. Gledalaca: 3.640. Sudije: Naba Abarka (Meksiko), Leon Garsija (Kuba).

SCG: Janić, Gerić 11, Boškan, Mijić, N. Grbić 4, V. Grbić 14, Vujević 9, Ilić, Bjelica, Miljkovic 18, Vušurović 8, Marić.

KINA: Zang 6, Hu, Juan 2, Cui 8, Tang 7, Ši 4, He 1, H. Li, C. Li, Šen 13, Vu, Cu. V. N.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.