Vukovi promenili trenera

Izvor: B92, 11.Okt.2013, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovi promenili trenera

Posle dve godine saradnje sa Šonom Embrijem, beogradski Vukovi su odlučili da u novu sezonu uđu sa novim šefom stručnog štaba, Kirkom Mastromateom.

Embi je sa Vukovima ubedljivo osvajao titule u Superligi i CEFL-u, a novi trener je najveći deo svoje karijere proveo na Betju Kukmen univerzitetu u FCS Diviziji 1.

Nakon osam godina preselio se na Noffolk Stejt gde je do 2010. bio ofanzivni koordinator i trener ranigbekova. Poslednje tri godine radio je u Kaljariju kao ofanzivni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koordinator i koordinator specijalinih timova.

"Uzbuđen sam i ponosan što sam imenovan za novog glavnog trenera Vukova. Jedva čekam da počnem da radim u klubu koji ima istoriju i reputaciju poput Vukova. Smatram da će moje prethodno trenersko iskustvo u prvoj diviziji NCAA, kao i ono stečeno u Italiji, doneti nove i sveže ideje timu, ali i energiju i strast", rekao je Kirk Mastromateo.

Novi trener čopora sa Ade, objasnio je šta se od njega može očekivati u narednom periodu, po dolasku u Beograd.

"Vera u šeme, organizaciju, posvećenost, razvoj igrača i radna etika su obeležje moje dosadašnje trenerske karijere. Očekujem da nastavimo sa dosadašnjim uspesima i poguramo tim u narednim godinama ka statusu elitnog fudbalskog programa u Evropi. Takođe, verujem da ću biti u mogućnosti da pomognem nekom od taletnovanih mlađih igrača da preko fudbala dođu do stipendije u nekom od klubova iz NCAA divizija".

Predsednik Vukova Goran Nišavić, obrazložio je zašto se odlučio baš za Mastromatea.

"Prilikom izbora novog trenera, vodili smo računa o profesionalnom iskustvu, dužini angažovanja u prethodnim sredinama, godinama i evropskom iskustvu. To su bili parametri u koje se Kirk savršeno uklopio, obzirom da je bio ofanzivni koordinator koledža iz prve divizije tokom 13 godina. Od početka je bio naš prvi izbor, a i mi njegov, pa je realizacija dogovora bila lakši deo posla", rekao je Nišavić, a zatim dodao:

"Želim i da se zahvalim treneru Šonu Embriju, na više nego uspešnoj saradnji u poslednje dve godine. Od sveg srca mu želimo sve najbolje u narednom periodu i nastavku trenerske karijere".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vukovi promenili trenera

Izvor: B92, 11.Okt.2013

Posle dve godine saradnje sa Šonom Embrijem, beogradski Vukovi su odlučili da u novu sezonu uđu sa novim šefom stručnog štaba, Kirkom Mastromateom...Embi je sa Vukovima ubedljivo osvajao titule u Superligi i CEFL-u, a novi trener je najveći deo svoje karijere proveo na Betju Kukmen univerzitetu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.