Vukoičić: Nismo autsajderi

Izvor: B92, 24.Apr.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukoičić: Nismo autsajderi



Košarkaši Hemofarma igraju u petak (18,15h) sa Zadrom u polufinalu završnog turnira NLB lige, koji se održava u Ljubljani. Vrščani su pretrpeli dva poraza od hrvatskog predstavnika u ligaškom delu sezone, ali trener Vlada Vukoičić za B92 kaže da njegov tim sezonu u regionalnom takmičenju želi da kruniše trofejom i da ne prihvata ulogu autsajdera. U drugom polufinalu sastaće se Partizan i Olimpija.

Vukoičić je svestan da će Hemofarm imati izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << težak zadatak u polufinalu. Zadar igra jednu od najuspešnijih sezona u prethodnih desetak godina, kako u NLB ligi, ULEB kupu, tako i u hrvatskom prvenstvu, ističe srpski trener.

"Tokom cele sezone u NLB ligi bili su u gornjem delu tabale, a dugo su bili u konkurenciji za vrh. Pokazali su konstantnu formu, u jednom trenutku vezali 12 pobeda i pokazali da imaju kvalitetan tim. Sa druge strane, i Hemofarm je tim sa visokim ambicijama. Ne mogu da kažem da smo u Ljubljani favoriti, ali ne mogu ni da prihvatim ulogu autsajdera".

"S obzirom da se radi o izuzetno bitnoj utakmici vrlo je važno da budemo skoncentrisani i da ne pravimo greške, jer bi nas one skupo koštale. U tako bitnim mečevima je jako teško ispravljati greške i juriti razliku, pa je važno da zadržimo mir i da od prvog minuta krenemo po dogovoru", rekao je Vukoičić.

Hemofarm je ligaški deo sezone završio na trećem mestu, uz dve pobede manje od Zadra, a oba duela dva tima ove sezone završena su pobedom Zadrana. U "Jazinama" je bilo 76:65 za domaće, dok su u "Milenijumu" Vrščani poraženi sa 74:83.

"Zadrani igraju prilično slobodno. Igrači imaju velika prava. Imaju desetak igrača u rotaciji, sa podjednakim ulogama i samo Macura ne šutira sa distance. Svi ostali od pozicije 1 do 5 su igrači koji igraju i licem i leđima ka košu, probijaju i šutiraju za tri poena i to dosta otežava postavku odbrane. Ključ utakmice će biti uspostavljanje kontrole odbrane i neustralisanje njihovog šuta za tri poena", kaže Vukoičić.

U drugom polufinalu (petak - 20,45h) sastaće se Partizan i Olimpija. "Crno-beli" su, posle dominacije u ligaškom delu takmičenja, u Ljubljanu doputovali kao favoriti, ali Vukoičić nijednom timu nije želeo da d ulogu izrazitog favorita.

"Ne bi nikom dao ni veće ni manje šanse, možda je najpravednije da bude po 25 odsto. Svaki od ovih timova ima svoje adute. Utakmice su specifične. Igra se na eliminaciju i pritisak i psihologija mogu da utiču na rezultat. Partizan je tokom cele sezone veoma uspešan, Olimija je domaćin, Hemofarm je došao sa željom da sezonu sa blagim oscilacijama kruniše trofejom, dok je Zadar isto tako željan titule. Najpravednije je da se kaže da su timovi izjednačeni i da će da presudi motivacija i raspoloženje tima ili pojedinca".

Trener Zadra Aco Petrović izjavio je da će na predstojećem duelu posebnu pažnju obratiti na centra Vladana Vukosavljevića i beka Roula Maršala.

"Činjenica je da smo u dva navrata relativno lako dobili Hemofarm. Moramo da zaustavimo Vukosavljevića i Maršala ukoliko želimo da dobijemo utakmicu. Došli smo do fajnal-fora, želimo i dalje da se dokazujemo, borimo i, zašto ne, i osvojimo trofej. Mislim da smo blagi favoriti u susretu sa Hemofarmom i biću razočaran ukoliko ne prođemo u finale", izjavio je Petrović za zvanični sajt NLB-a.

Finale je u subotu, od 18 sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.