Vukićević prvi Srbin na spustu u Kicbilu

Izvor: RTS, 24.Jan.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukićević prvi Srbin na spustu u Kicbilu

Reprezentativac Srbije u skijanju Marko Vukićević nastupiće u petak na spustu u Kicbilu i tako biti prvi predstavnik naše zemlje na "Štrajfu".
Marko Vukićević drugu sezonu pojavljuje se na Svetskom kupu u brzim disciplinama, a tokom karijere nastupao je  na spustovima u Kanadi, Italiji, Švajcarskoj, SAD-u.

Srpski reprezentativac prvi je predstavnik naše zemlje na spustu popularnom "Štrajfu" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Austriji, koji važi za jedan od najtežih, pa zato ima i najveći nagradni fond od 84 hiljade švajcarskih franaka. 
"Na drugom treningu sam bio dve sekunde brži nego na prvom, što znači da je za rezultat od velikog značaja iskustvo i poznavanje staze. Na trci spusta biću jedini takmičar koji prvi put nastupa na toj stazi, ali bez obzira na to biću odlučan i hrabar. Znam na kojim delovima staze imam još rezerve pa ću se potruditi da dam sve od sebe. Posebno sam ponosan na činjenicu da će se ispisati nova stranica istorije srpskog skijanja", rekao je Vukićević.
Start spusta u Kicbilu zakazan je za petak od 11.30.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.