Izvor: Blic, 02.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukić za kraj

Vukić za kraj

Zvonimir Vukić sa Šahterom večeras u Glazgovu bije presudnu bitku za treće mesto u grupi F Lige šampiona.

- Biće nam potrebno dosta sreće. Znamo da nas na 'Seltik parku' čeka frenetičnih 70.000 gledalaca, ali i silno motivisana ekipa željna revanša za 'trojku' u Ukrajini. Mi smo ovde došli da ne izgubimo, pokušaćemo iz kontri da postignemo gol, da pariramo nesumnjivo boljem skoku protivničkih napadača i tako dođemo do povoljnog rezultata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Verujem da će oni učiniti sve da nas savladaju i tako se bodovno izjednačimo, međutim, nama odgovara i svaki poraz koji nije veći od tri pogotka - kaže Vukić za 'Blic'.

Naš reprezentativac je realan kada govori o dometu Šahtjora u grupi F.

- Objektivno ne možemo da pomrsimo račune Milanu i Barseloni kada su u pitanju prve dve pozicije. Jedino ako uz ludu sreću trijumfujemo večeras i srušimo Italijane za 14 dana kod kuće, u šta je teško poverovati. Mi ćemo biti zadovoljni i da proleće dočekamo u Kupu UEFA.

Četiri kola pre kraja prvog dela šampionata Ukrajine, Šahtjor se nalazi na prvom mestu, sa dva boda više od kijevskog Dinama.

- Nećemo propustiti šansu da prvi krug prvenstva završimo kao jesenji prvaci, s druge strane rano je pričati o tituli, premda sam siguran da ćemo teško ispustiti čelnu poziciju i novi plasman u Ligu šampiona naredne godine, ali bez mene jer, ako Bog da, u junu idem.

Vukić ne krije da cilja klub u Španiji ili Italiji.

- Zadovoljan sam igrama, ali bi one mogle da budu bolje kada bih igrao u kvalitetnijoj ekipi i ligi. Dobro je kada ima zainteresovanih klubova, pozivi gode, pogotovu kada dolaze iz najjačih evropskih zemalja.

Plave 17. novembra u Briselu čeka meč četvrtog kola kvalifikacija za SP u Nemačkoj 2006.

- To će biti možda i najvažnija utakmica u našoj grupi. Sa sedam do sada skupljenih bodova napravili smo dobru atmosferu u državnom timu. Raspitivao sam se o snazi Belgije, verujem da smo bolji i da ćemo slaviti na stadionu 'Kralj Bouden'. Sa tom pobedom napravili bismo veliki korak prema Nemačkoj - zaključio je Vukić. I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.