Izvor: Blic, 16.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčeviću, počistite u svom dvorištu!

Vukčeviću, počistite u svom dvorištu!

Sudije Superlige obratile su se Žarku Vukčeviću, direktoru podgoričke Budućnosti, koji ih je nazvao šljamom i najgorim ljudskim talogom, okrivio ih za uništavanje fudbala i ovogodišnje posrtanje kluba u kojem radi:

'Kako u ovoj državi svi mogu da kritikuju, objašnjavaju, osuđuju, to pravo imate i vi. Mi, kako ste nas nazvali, šljam (čast izuzecima, kako kažete), nikad nismo imali mogućnost i pravo da se obratimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javnosti. Je l’ to demokratija?! Nedavno su, po prvi put, komesar i Komisija za suđenje dozvolili jednom sudiji da se javnosti obrati (Igor Pejović), a mi sada ne tražimo ničije odobrenje, ni komesara, ni komisije, ma kakve posledice snosili. Ovo pismo upućujemo vama! Šljama ima u klubovima (čast izuzecima, kako rekoste). Dobro znate da odatle sve polazi. Kao što javno rekoste - igra se tri za tri. Zbog brige za srpskocrnogorski fudbal koju sada pokazujete, pitamo kako se ne setiste da javno istupite i prozovete klubove koji su vam nudili takve kombinacije, pa da pukne, da radi metla. Razumemo, lakše je po sudijama. Udaranje sudije, kako je to uradio vaš predsednik, samo je nastavak tradicije podgoričkog tunela. Setite se slučaja Srećkovića, Zorana Vujovića, a u skorije vreme i sudije Dejana Andrejevića, koji je maltretiran u poluvremenu utakmica protiv Rada. Da li je povlačenje ekipe protiv Zete bilo u svrsi spasavanja fudbala? Ne verujemo! Da li je u pitanju politika? Verujemo! Ispadali su i veći klubovi u svetu posle sudijskih grešaka, ali sa tribina nije bilo povika: 'Ubij, zakolji'. Mi mislimo da je to politika, a vi?

Naše greške komesar i komisija kažnjavaju. Zimus su skinuta dvojica naših kolega zbog propusta. Ali, mi ne tražimo vašu smenu, pa nemojte ni vi da tražite ničiju smenu i odgovornost. Krenite da metlate prvo u svom dvorištu.

O radu komesara i komisije pročitajte u zapisnicima sa sednica Zajednice superligaša, ako vas uopšte ta zajednica još interesuje i videćete šta je rečeno. Na sednici Zajednice prisustvovali ste i vi, izneto je pozitivno mišljenje o suđenju. A, prvi put i mi sudije osetili smo da su seminari osmišljeni na pravi način. Zatim, da smo kao sudije i ljudi maksimalno uvaženi. Što se nas tiče, prvi put smo jedinstveni, kako u ovom pismu, tako i u mišljenju o Sudijskom odboru. Posle mnogo vremena, sve sudije su iste i svi odgovaraju za svoje greške bez razlike u imenu i prezimenu, a možda i vi znate kako je to bilo prethodnih godina.

Zato vas molimo da svako radi svoj posao, i kada neko pogreši da bude kažnjen za ono što je uradio. Ne mešajmo fudbal i politiku.

Mogli bismo još mnogo toga da iznesemo o vama, vašem klubu i radnjama iz prethodnih godina, ali nećemo. Nećemo, da bismo fudbalu sačuvali dostojanstvo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.