Vukanoviću posle fudbala, velika ljubav i - krajiške pesme

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukanoviću posle fudbala, velika ljubav i - krajiške pesme

Pored fudbala, Aleksa Vukanović aktivan je i u Kulturno-umetničkom društvu „Blagoje Parović”.

Novi fudbaler Crvene zvezde i najbolji strelac Superlige Srbije, pored fudbala ima još jednu ljubav, a to je pevanje i to izvorno krajiško ojkanje.

On je član muške pevačke grupe „Konak“, koja egzistira u sklopu Kulturno-umetničkog društva „Blagoje Parović“ iz Gajdobre, a upravo su pevanje krajiških pesama i folklor njegova najveća strast posle fudbala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Објава коју дели Aleksa Vukanovic (@alexis_ale92) дана 29. Јан 2017. у 10:53 PST

Ova grupa, zajedno s Vukanovićem, učestvovala je 2012. u muzičkom serijalu Radio-televizije Srbije pod nazivom „Šljivik“, koji je za cilj imao negovanje bogate i jedinstvene muzičke i igračke tradicije naše zemlje. „Konak“ je na kraju serijala trijumfovao u kategoriji izvornih pevačkih grupa i postao nosilac titule „čuvari narodne baštine“.

Novi napadač tima iz Ljutice Bogdana folklorom je počeo da se bavi 2001. godine, omiljena pesma mu je „Nema raja bez rodnoga kraja, nema miline bez Hercegovine“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.