Vujošević pred gostovanje Ciboni: Čeka nas pakao

Izvor: Blic, 03.Feb.2014, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević pred gostovanje Ciboni: Čeka nas pakao

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević je dan pred gostovanje Ciboni u 19. kolu ABA lige istakao da crno-beli više nemaju pravno ni na jedan propust u regionalnom takmičenju, te da je svaka utakmica za njih - kvalifikaciona za završni turnir.

"Cibona je jedan veoma turbulentan period, barem sa asprekta rezultata, uspela da u dosadašnjem delu takmičenja u ABA ligi premosti na najbolji mogući način. Pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izvesnog vremena klub su napustili veoma bitni igrači za njihovu igru, međutim oni koji su ostali su igrači koji su spremni da se bore do kraja sa svim problemima kroz koje prolazi Cibona, kao klub, i oni kao tim. Oni su zaista pokazali da zajedništvo i jedan izuzetan nivo homogenosti, koji ovog trenutka pokazuju kao tim, može da nadomesti i neke njihove slabosti. Sigurno da rezultati koje postižu u poslednje vreme govore u prilog tome da neki nivo njihove timske igre je znatno kvalitetniji. ekipa su koja igra sa puno energije, veoma brzo, agresivno, a ton takvoj igri pre svega daje njihov osnovni plejmejker Blesingejm, i naravno Šarić sa pozicije četiri, koji u stvari u samom konceptu njihove igre se ponaša kao drugi plejmejker. Ne treba zaboraviti i veoma iskusne igrače koje Cibona ima u liku Rozić, Kusa, novopridošlog Siriščevića, koji je odličan šuter, kao ni Planinića i Jagodića na poziciji pet. Biće izuzetno značajno da zaustavimo njihove kontranapade i igru u tranzitu, i da uspostavimo dominaciju u skoku. Oni i dalje reflektuju želju za plasmanom na fajnal-for ABA lige i s obzirom na informacije koje imamo nas čeka jedna paklena atmosfera. Njima utakmica sa Partizanom sigurno mnogo donosi po pitanju konačnog plasmana", rekao je Vujošević, a prenosi zvanični klupski sajt crno-belih.

Partizan je u minuloj rundi regionanog nadmetanja izgubio od MZT-a, potom je poklekao i u evroligaškom duelu sa Lokomotivom, dok je Cibona u gostima savladala Cedevitu sa 67:85.

"Nadam se da će igrači odreagovati na pravi način i da će biti maksimalno usmereni na ono što se bude tražilo od njih. Naprosto više nemamo prostora za bilo kakve propuste. I svaka naredna utakmica je praktično kvalifikaciona kada je u pitanju učešće na završnom turniru četiri najbolje ekipe ABA lige. Sve problem koji nas pritiskaju, sa kojima su naši navijači i javnost jako dobro upoznati, trebalo bi da sublimiraju svu pozitivnu energiju samo u jednom pravcu i da na što kvalitetniji način odigramo utakmicu u Zagrebu“, rekao je šef stručnog štaba šampiona".

Utakmica između Cibone i Partizana igra se u utorak od 19 časova u Zagrebu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujošević pred gostovanje Ciboni: Čeka nas pakao

Izvor: Dzungla.org, 03.Feb.2014

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević je dan pred gostovanje Ciboni u 19. kolu ABA lige istakao da crno-beli više nemaju pravno ni na jedan propust u regionalnom takmičenju, te da je svaka utakmica za njih – kvalifikaciona za završni turnir.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.