Izvor: Blic, 13.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević eliminisao Koturovića

Vujošević eliminisao Koturovića

Dejan Koturović je odstranjen iz reprezentacije - pomalo neočekivano saopštio je juče Dušan Vujošević, selektor košarkaške selekcije Srbije i Crne Gore.

Novi veliki problemi ponovo su se nadvili nad aktuelnim evropskim šampionima, a centarska linija plavih je iz dana u dan sve tanja. Novo ime u reprezentaciji je - Đuro Ostojić, koji će zameniti Nenada Krstića, za koga je Evropsko prvenstvo u Švedskoj završeno i pre njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << početka (od 4. do 15. septembra). Dejan Milojević je 'rovit”, i njegova forma zavisi od fizičke spreme, na kojoj će morati intezivno da radi u predstojećem periodu. Situacija sa Draganom Tarlaćem je još uvek otvorena, i prema prognozama lekara trebao bi da krene sa treninzima u četvrtak. Ostalo je, ipak, nejasno šta se tačno dogodilo, i zbog čega je Koturović udaljen iz tima, ali se incident odigrao tokom treće četvtine utakmice sa Grčkom, na turniru 'Aleksandar Veliki”.

- Odbio je da uradi nešto što mu je rečeno, i moja odluka je bila da se eliminiše iz tima, uz svo dužno poštovanje. Određene stvari se dešavaju i u najboljim familijima. Znam da se bavimo stresnim poslom, i da ima iskakanja, ali postoji granica dokle sme da se ide. Smatram da samo uz punu disciplinu možemo da napravimo dobar rezultat. Ovaj potez je i povučen u tom smeru, jer ja ne nameravam da budem selektor po svaku cenu. Nisam očekivao ovoliko problema na centarskoj liniji i situacija nije sjajna - rekao je Vujošević.

Na pitanje ko će u reprezentaciji zameniti Koturovića, usledio je odgovor.

- Imate vi neki predlog? Moramo ozbiljno da razgovaramo sa potencijalnim kandidatima, kako posle ne bih objašnjavao zašto je neko odbio. Adaptacije u igri sigurno moraju da se naprave. Pored Ostojića, pričano je sa još nekim igračima, čiji su klubovi odbili, ali sada nije vreme da se o tome priča. Što se tiče stručnog štaba, sada je Minić prvi pomoćnik, a Karadžić drugi - rekao je na kraju Vujošević. V. N. Dejan Koturović objašnjava razloge sukoba sa selektorom Nisam rob Vujoševića, zatečen sam odlukom

BEOGRAD - Zatečen sam i iznenađen odlukom selektora Duška Vujoševića kojom me je odstranio iz nacionalnog tima, uostalom, kao i većina saigrača iz reprezentacije - započinje Dejan Koturović razgovor za 'Blic'. - Najviše zbog toga što nas dvojica nismo imali veliki incident na pomenutoj utakmici sa Grčkom u Solunu.

Šta se zapravo dogodilo?

- Ništa spektakularno. Selektor me je tokom treće četvrtine povukao iz igre, uz objašnjenje da sam nerezonski šutirao sa visokog posta. Nisam ga psovao, nisam ga vređao, moj jednostavan odgovor je bio da 'smatram da sam uradio kako je trebalo'. Zbog toga se osetio uvređenim i istog momenta mi je poručio da više nisam član reprezentacije. Nakon meča sam se zbog toga izvinio čitavoj ekipi, a ako Vujošević smatra da nije član tima, onda u redu. U svakom slučaju, nisam ni pretpostavljao da će sve završiti na ovakav način. Dešavale su se mnogo krupnije stvari i mislim da ovo nisam zaslužio. Uopšte ne znam zašto je selektor bio toliko uvređen, jedino ako smatra da je potrebno da mu svi vojnički klimamo glavom, kao robovi.

Da li ste pokušavali da uoči njegove jučerašnje odluke izgladite odnose?

- Vujošević je ovim valjda hteo da pokaže kako je karakterna ličnost i ako ne može da pređe preko svega, onda u redu. Ipak, mnogo mi je žao, zbog saigrača pre svega za koje verujem da smo bili spremni da se otvoreno upustimo u odbranu zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Kapiten Stojaković je pokušao da se pronađe rešenje, ali Vujošević je želeo da ostane pri svom prvobitnom stavu. Sada mi je najviše krivo zbog reprezentativaca jer ne želim ni na koji način da poremetim odličnu atmosferu, ali jednostavno, želim da otkrijem prave razloge selektorove odluke, da se u javnosti ne bi nagađalo: kako i šta - zaključuje Koturović. D. J. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.