Vujošević: Trijumf timskog duha

Izvor: B92, 31.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: "Trijumf timskog duha"



Trener Partizana Duško Vujošević bio je izuzetno zadovoljan pobedom svog tima u Zagrebu i plasmanom u finale plej ofa NLB lige. Partizan je pobedio Cibonu 87:81, pa će se za trofej boriti sa FMP-om. "Zadovoljan sam, naravno, pobedom u Zagrebu. Cibona je htela da što boljim rezultatom u Jadranskoj ligi učini sezonu što uspešnijom. Oni imaju kvalitetnu ekipu i imali su prednost domaćeg terena", rekao je Vujošević za B92.

"Otišli smo u Zagreb oslabljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povredom Koste Perovića, ali sa dobrim moralom i verom da možemo da dobijemo. To je ono što je odlučilo utaskmicu – motiv, samopouzdanje i karaker koji je demonstriran. Svako ko se bavi sportom želi da dobije utakmicu, a nama je ova bila posebno važna, jer smo vratili finale u Beograd, imaćemo beogradsko finale regionalne lige sa FMP-om".

U prvom poluvremenu zagrebačkog duela blistao je Nikola Peković, koji je potpuno dominirao pod Ciboninim košem – uhvativši 6 puta loptu u napadu i postigavši 19 poena.

"Ovo je timska igra. Baš kao u pozorištu – kada neko igra kralja, i ostali moraju da igraju kao da je on kralj. To što je Peković zaista odigrao odlično je zasluga celog tima. Igrali smo zajedno, kao tim, i ne bih nikoga izdvajao", kaže Vujošević.

Zadovoljstvo zbog pobede povećano je, jer je prekinuta serija neuspeha Partizana protiv Cibone u Zagrebu.

"Jedna od kolateralnih koristi je prekid nepotrebne priče kako Partizan 17 godina nije pobedio u Zagrebu. Ovo je sedma utakmica ove sezone, mi smo dobili tri u Beogradu, a oni tri u Zagrebu. Dalje, u međuvremenu se u polovini utakmica nije igrala košarka, nego neke druge igre".

"Ako već novinari prave tu vrstu statistike, treba da naprave sličnu i za neke domaće klubove, da vidimo koliko dugo oni nisu pobedili Partizan", našalio se Vujošević.

"Zato je jedno od zadovoljstava sa kojima se vraćamo iz Zagreba to, što više niko neće moći da ima priču te vrste".

Vremena za odmor nema, jer domaća Superliga počinje već u sredu, kada Partizan igra sa Mega Ishranom. Finale NLB počinje 11 dana kasnije.

"Okrećemo se početku domaćeg prvenstva i finalu Jadranske lige sa Železnikom. Mislim da će biti uzbudljivo i kvalitetno i da će oni koji su dobri gledaoci moći da uživaju u dobroj košarci".

Na pitanje da li će Partizan pred istek prelaznog roka dovesti još neko pojačanje Vujošević je rekao:

"Kao i svake godine, najveće pojačanje je što smo timski i individualni napredovali tokom cele sezone. Nadam se da ćemo u završnicu ući potpuno spremni".

Naša Sinalko liga počinje u sredu, četvrtog aprila, a finalna serija NLB lige FMP – Partizan 15. aprila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.