Vujošević:Treba izdržati pritisak

Izvor: B92, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević:"Treba izdržati pritisak"



U sredu u okviru četvrtog kola Evrolige Partizan dočekuje Cibonu u hali Pionir. U dosadašnja četiri susreta u ovom takmičenju uspešniji su bili Zagrepčani, koji su trijumfovali tri puta.

Najveće pojačanje Partizana u ovoj sezoni, Predrag Drobnjak, zna snagu protivnika, ali svestan je da je pobeda imperativ.

"Ova utakmica jednostavno mora da se dobije. Ja sam i posle utakmice sa Makabijem rekao da je to samo jedna u nizu utakmica, a da ih moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobiti najmanje 7-8. Oni su dobra i ozbiljna ekipa, a na nama je da uradimo sve što možemo i pobedimo u tom meču", rekao je Drobnjak.

Trener Partizana Duško Vujošević veoma dobro poznaje ekipu Cibone.

"Oni su značajno promenili sastav u odnosu na prošlu sezonu, ali tu je i nekoliko povratnika u ekipu, pa je samim tim način igre koji praktikuju u poslednjih nekoliko godina nepromenjen. Imaju nekoliko veoma dobrih igrača, koji sjajno istrčavaju kontre", rekao je Vujošević

Opšti utisak je da Cibona tempira formu za utakmice Evrolige, a da utakmice u regionalnoj NLB ligi koriste za uigravanje tima.

"Njima je cilj da prođu dalje u ovom takmičenju, i oni će učiniti sve da to i ostvare. Pokušavaju da nas opuste pričama o brojnim povredama, ali oni ovde dolaze znatno rasterećeniji od nas. Dobili su veoma značajnu utakmicu sa Unikahom, koja je za njih došla u pogodnom momentu. Mi ovu utakmicu moramo da dobijemo, a oni mogu da kalkulišu. Zbog toga je pritisak na nas veoma veliki", izjavio je trener Partizana.

Partizan je zbog poznatih problema oko zakupa hale Pionir poslednjih nekoliko dana trenirao u Železniku.

"Hvala upravi Železnika na ustupljenoj hali, ali to što nismo trenirali u Pioniru neće značajno uticati na nas", rekao je Vujošević.

Utakmica u hali Pionir počinje u 20.45 časova, uz znatno pojačane mere bezbednosti. Halu će obezbeđivati 150 redara, što je tri puta više nego do sada. Navijači će moći da unose bubnjeve, megafone i zastave bez kopalja.

Služba obezbeđenja neće dozvoliti ulaz u halu licima pod uticajem alkohola i opojnih sredstava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.