Vujošević: Siguran sam u uspeh

Izvor: B92, 15.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: "Siguran sam u uspeh"



Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da poštuje rivala - Crvenu zvezdu, ali i da veruje da njegov tim može da pobedi u finalu plej-ofa i tako "ispuni nemoguću misiju" da osvoji šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije. "Niko kod nas ne potcenjuje rivala koji nije slučajno došao do finala. Zaslužuju poštovanje i imaju ga, ali sam uveren da ćemo ispuniti 'nemoguću misiju' i osvojiti šestu uzastopnu titulu", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Finalna serija plej-ofa Superlige počinje u nedelju i igra se na tri pobede. Partizan peti put brani titulu, a Zvezdu je pobedio u poslednjih sedam susreta. Šampion Srbije osim titule dobija i pravo igranja u Evroligi sledeće sezone.

"Ulog je ogroman, a to što je finale derbi je uživanje, obaveza, ali i izazov da se posao obavi kako treba. Igrali smo slabije početkom lige, ali sada smo blizu svoje najbolje forme iz Evrolige, kada smo pobeđivali evropskog prvaka u gostima", rekao je Vujošević.

"Sada smo blizu, a nadam se da ćemo u finalu biti u svojoj najboljoj formi. To smo mi, to je Partizan", rekao je Vujošević.

On je čestitao rivalu na, kako je rekao, velikom uspehu ostvarenom plasmanom u finale plej-ofa.

"To je tim koji je pravljen za titulu. Iako su imali turbulencija, plasman u finale nije iznenađenje. Teško je očekivati da Zvezda posle sedam poraza pobedi tri puta, ali je i teško da Partizan ostvari 10:0", rekao je trener Partizana.

Finale se igra na tri pobede, a timovi će se smenjivati kao domaćini, po sistemu 1-1-1-1-1. Sistem distribucije karata je takav da nijedan gostujući tim neće moći da računa na ozbiljniju pomoć navijača.

Najiskusniji igrač Partizana, centar Predrag Drobnjak rekao je da je finale plej-ofa kruna sezone i ono za šta je ekipa radila tokom nje.

"Došli smo do onoga o čemu se priča tokom cele sezone i tokom Jadranske i tokom Evrolige. Izlišno je govoriti o važnosti utakmice i značaju koji ima 'večiti derbi' u finalu plej-ofa. Sve to znači da ćemo se maksimalno potruditi da osvojimo titulu", rekao je Drobnjak.

Utakmica u nedelju počinje u 18 sati, a kapije se otvaraju tri sata pre početka meča. Mere obezbeđanja biće rigorozne, a angažovano je tri puta više redara nego obično.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.