Vujošević: Ritam ne sme da pada

Izvor: B92, 10.Feb.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: "Ritam ne sme da pada"



Posle pobede nad FMP Železnikom (85:73), i plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća, trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da nije u potpunosti zadovoljan izdanjem njegove ekipe. Partizan je prednost od 19 poena sa starta drugog poluvremena pretvorio u samo šest koliko je bilo na početku poslednje četvrtine.

„Imali smo jedan period gde nismo bili na svom nivou, moramo tokom celog meča da držimo ritam. FMP je dobra ekipa, dokazali su da vrde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da se moraju ozbiljno shvatiti čak i kada su uvelikom rezultatskom zaostatku. I ja sam sigurno doprineo tome da se Železnik delimično vrati u utakmicu, pošto sam napravio neke izmene da bih sačuvao snagu najraspoloženijih igrača za finale, a ne u kontekstu samog meča.

Oni koji su ušli na teren nisu se najbolje snašli, ali smatrao sam da je na 19 poena viška rezonski odmoriti ključne košarkaše za finalni okršaj. Mislim da je publika mogla da uživa u dobrim potezima obe ekipe. Finale Partizan – Hemofarm je sasvim realno, mislim da su ova dva tima trenutno za nijansu iznad ostalih", rekao je posle meča Duško Vujošević.

Dušan Kecman složio se sa trenerom, i dodao da je ipak najbitnija pobeda.

„Najbitnije je da smo pobedili, mada nismo sebi smeli da dozvolimo luksuz da skoro ispustimo prednost od 19 razlike, pogotovo u ovakvom sistemu takmičenja gde nema prostora za kiks.Moramo da se odmorimo i da u finalu odigramo najbolje što možemo. Dobro se poznajemo sa Hemofarmom, nadam se da ćemo igrati mnogo bolje nego protiv FMP-a i da ćemo doći do trofeja", rekao je Kecman.

Strateg FMP-a Slobodan Klipa izjavio je da je i pored poraza zadovoljan jer se njegov tim nije predavao nijednog trenutka.

„Partizan je bio favorit, najbolji su tim u zemlji, igraju sa puno samopouzdanja i to im donosi dodatni kvalitet u igri. Drago mi je što se nismo predavali, uhvatili smo priključak u jednom momentu i naterali rivala da maksimalno odigra svih 40 minuta. Da bi se Partizan pobedio, potreban nam je mnogo bolji šut iz igre, svega 37% uspešnosti nije ni izbliza dovoljno. Ipak, srećan sam zbog dominacije u skoku i zbog manje izgubljenih lopti, što nam je omogućilo više napada. Presudna je bila druga četvrtina koju smo odigrali taktički loše i vrlo neborbeno. Nedopustivo je da protivnik napravi seriju 13-0, a da se ne napravi nijedan faul."

Krilni centar „Pantera" Dragan Labović rekao je da je druga četvrtina ipak presudila.

„Odlično smo otvorili utakmicu, poveli osam razlike, ali smo očajno odigrali drugu četvrtinu, mislim da je Partzian tu poveo 21:7. Nismo imali adekvatan odgovor na njihovu igru i nismo uspeli da se u potpunosti vratimo u igru. Zasluženo smo poraženi", rekao je Labović.

Finalni meč na programu je u nedelju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partizan osvojio "Žućkovu levicu"

Izvor: Blic, 10.Feb.2008

Košarkaši Partizana su osvojili Kup Radivoja Koraća laganom pobedom nad Hemofarmom rezultatom 73:64 (22:9, 16:19, 17:17, 18:19) u finalu takmičenja u Nišu. Crno-belima, koji su i polufinalni meč sa FMP Železnikom rešili bez puno problema, je ovo deveti trofej kupa, a prvi od kako je takmičenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.