Vujošević: Pobedom protiv umora

Izvor: B92, 24.Apr.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Pobedom protiv umora



Košarkaši Partizana sastaju se u petak (20,45h) sa Olimpijom u polufinalu završnog turnira NLB lige. "Crno-beli" su dominirali u ligaškom delu sezone, proglašeni su izrazitim favoritima fajnal-fora u Ljubljani, ali je Duško Vujošević oprezan. Trener aktuelnog šampiona za B92 kaže da očekuje težak ispit, ali se nada da će njegov tim, bez obzira na umor, pobediti domaćina.

Partizan je u regularnom delu sezone imao čak šest pobeda više od drugoplasiranog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zadra, a dve od ukupno 24 pobede ostvarili su protiv Olimpije. Posebno impresivan bio je trijumf "crno-belih" u Tivoliju, 83:60, dok je u "Pioniru" bilo 86:81. Ipak, slovenački tim je u međuvremenu promenio trenera, ekipu je preuzeo nekadašnji Vujoševićev pomoćnik Aleksandar Džikić, koji je uspeo da preokrene situaciju i odvede Olimpiju među četiri najbolja tima NLB lige.

"Uvek kada smo dolazili u Ljubljanu, Olimpija je bila blagi favorit, jer je domaći teren ovde značajan faktor. Olimpija ima kvalitetan tim, odlične igrače, dobrog trenera i prednost domaćeg terena. Daćemo sve od sebe i nadam se uspehu. Olimpija se podigla, ceo grad je na nogama, oni imaju svoje ambicije, ali se nadam da ćemo, bez obzira na umor, proći domaćina", rekao je Vujošević.

Trener "crno-belih" je ponovio neslaganje sa odlukom rukovodstva lige da se završni turnir ne održi u "Pioniru", gde bi Partizan, kao ubedljivo najuspešniji tim prvog dela sezone, imao prednost domaćeg terena.

"Mi smo praktično kažnjeni za osvajanje prvog mesta. Nešto se mora uraditi sa tim sistemom takmičenja", kaže trener šampiona Srbije.

Okršaj sa Olimpijom biće čak 59. za Partizan ove sezone.

"To je preveliki broj utakmica i za gledanje, a ne za putovanje i igranje. Ipak, ljudi koji određuju kalendar verovatno razmišljaju o profitu i dovode nas iz godine u godinu u sve težu situaciju. U takvim uslovima moramo da igramo, umor se podrazumeva, ali šta je, tu je, idemo dalje", zaključuje Vujošević.

Trener Olimpije Aleksandar Džikić za B92 kaže da uloga favorita pripada Partizanu.

"To je zaključak svega onoga što se dešavalo ove sezone. Došli su na pola koraka od plasmana na fajnal-for Evrolige, dominirali su u NLB ligi i dosadašnjem delu srpskog prvenstva".

Sa druge strane, Džikić je posle dolaska na klupu Olimpije u januaru uspeo da stabilizuje ekipu i odvede je na fajnal-for. U regularnom delu sezone, ljubljanski tim bio je na petom mestu, sa učinkom od 15 pobeda i 11 poraza.

"Činjenica je da je plasman Olimpije na završni tutrnir veliki uspeh, s obzirom na tok takmičenja i dešavanja tokom sezone. Sada nemamo imperativ pobede. Što se ostalih tiče, Partizan je favorit. Igraju sjajno, svi igrači su u fantastičnoj formi, za šta je najzaslužniji trener. Ako deset igrača Partizana ima najbolju sezonu u karijeri to najbolje govori o kvalitetu i načinu rada trenera. Znamo svi ko su Peković i Veličković, koji izrasta u pravog asa. Bekovska linija - Palasio, Kecman, Tepić, Tripković, vrlo dobro zna da opsluži te visoke igrače, ali i da preuzme na sebe i košgetersku odgovornost".

"Crno-beli imaju najbolji skok u napadu u Evropi i što je najbitnije, ogromno iskustvo u utakmicama koje moraju da dobiju. Mi, ako želimo da pariramo Partizanu, moramo da kontrolišemo pomenute stvari, da na čvrstinu odgovorimo čvrstinom, na energiju - energijom i na hrabrost - hrabrošću", izjavio je Džikić.

U drugom polufinalu (petak - 18,15h) sastaju se Hemofarm i Zadar. Finale je u subotu, od 18 sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.