Vujošević: Partizanov rekord nisu 15 uzastopnih pobeda, nego 13 titula

Izvor: Sportal.rs, 11.Jan.2015, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Partizanov rekord nisu 15 uzastopnih pobeda, nego 13 titula

Trener košarkaša Partizana NIS Duško Vujošević pohvalio je svoje igrače posle pobede nad Olimpijom u Jadranskoj ligi, a ocenio je i da je situacija sa povredama bila teža nego pred duel sa Cedevitom u prošlom kolu.

Partizan je savladao Olimpiju sa 81:74 u 17. kolu ABA lige i tako došao do 10. pobede, dok je Olimpija ostala na osam trijumfa.

- Ovo je veoma važna utakmica za nas. Moram da kažem da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << ova publika, u ovakvom broju i sa ovom energijom, koja nije srazmerna važnosti meča. Znam da smo mnogo toga zajedno uradili svih ovih godina, i vidim da prepoznaju situaciju u kojoj je klub i da su uz nas kada je najteže, a to je velika obaveza - rekao je Vujošević i dodao:

- Još nije sve izgubljeno za Partizan, kao što je neko rekao u najavi utakmice. Partizanov rekord nisu 15 uzastopnih pobeda u Jadranskoj ligi, već 13 titula.

Partizan je utakmicu rešio tek u poslednjem minutu, a igrao je sa igračima koje su mučili zdravstveni problemi.

- Stvarno je komplikovana situacija sa vraćanjem iz povreda. Čak je bila komplikovanija sad nego pred Cedevitu. Aleksandar Pavlović nije imao kontakt cele nedelje, dobio je udarac protiv Cedevite, što nije ništa ozbiljno, ali smanjuje pokretljivost vrata i sigurno nije prijatno. Milenko Tepić je imao trening i po posle teškog spazma i tek se vraća u tim, prenosi Beta.

Trener crno-belih je kazao da je zbog svega toga bilo očekivano da Olimpija igra agresivno na poziciji plejmejkera i da je zato morao da reaguje "rizičnim" izmenama.

- Olimpija je igrala veoma dobro, rasterećeno, sa Markom Marinovićem koji je izvanredan borac i koji ne podleže pritisku atmosfere i to prenosi na saigrače. Velika zahvalnost publici i sve pohvale igračima na borbenosti. Bilo je mnogo dobrih stvari.

Vujošević je posebno pohvalio Nikolu Milutinova zato što je pogodio oba penala u neizvesnoj završnici, iako se pre toga mučio sa slobodnim bacanjima, kao i Milana Mačvana, ali i ostatak tima.

Trener crno-belih kritikovao je ponovo dnevni list Blic, koga je optužio da svesno "širi laži" i kazao je da ponovo "dobija prozivke" iz "komšijskog tabora", ali da na njih neće odgovarati.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.