Vujošević:Izgubili već posle 20 min.

Izvor: B92, 15.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević:"Izgubili već posle 20 min."



Košarkaši Partizana poraženi su u velikom derbiju 11.kola Gudjer lige od Cibone sa 92:77. Trener crno-belih Duško Vujošević u izjavi za B92 razumljivo nije bio zadovoljan igrom svog tima:

"Nema nekog velikog komentara posle onoga što je vidjeno. Utakmica je rešena u prvom poluvremenu gde smo jako loše ušli u utakmicu, povezali greške u napadu i odbrani, dopustili protivniku da nam ubaci 30 koševa i da se poluvreme završi sa 20 razlike, kada je meč i bio rešen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sigurno da se plaća danak jer se nalazimo u nekoj fazi proizvodnje. Vraćamo igrače posle duge pauze, tu je i Blejk Step čijim učinkom takodje nismo zadovoljni. Ipak, rano je za neki sud o njemu jer igra tek drugu utakmicu u dresu Partizana. Pokazujemo i dosta nedostataka u odbrani i u igri 1 na 1. Naravno, kada ekipa igra dobro deo zasluga pripada i treneru, i kada igra i ovako loše deo odgvornosti je do trenera. Verujem da će ovako težak poraz iako se radi o mladoj ekipi, delovati na tim već u četvrtak protiv Reala. Tu treba da pokažemo reakciju, fanatičnu borbenost, pa da vidimo pod tim uslovima šta možemo protiv Reala".

Slučaj Gurović ?

"Sigurno da je komplikovano ovo sve što se dešava, ali to nije razlog za ovakvu našu predstavu u Zagrebu. Za to smo odgovorni mi koji smo bili tamo prisutni. Treba smirivati tenzije i pronaći način da Gurović učestvuje i u Jadranskoj ligi. Mislim da je stvar predminezionirana i da je prevazidjena. To sam rekao i hrvatskim medijima ovde u Z&agrebu da se upravo ovim igranjem utakmica u Jadranskoj ligi treba da se prevazilaze ovakve stvari. Ukoliko mislimo da treba da živimo kao dobri susedi treba sve da se zaboravi, a ne svega da se sećamo. Ja lično sam više zagovornik da sportisisti treba kompletno da udju u imidž sportiste, da ne treba da se tetoviraju, da se ne vezuju za politiku... Ne volim ni veliku Hrvatsku, ni veliku Srbiju, niti veliku Albaniju, čak mi ni Velika Britanija nije draga zato što je velika. Tenzija mora da se smiri da se razdvoje sport i politika.

Medjutim, ako su ti simboli toliko bitni, onda i sa druge strane mora da se povede računa da i sa druge strane ne bude takvuih stvari, ni transparenata, niti skandiranja, vredjanja. Ako se krene sa takvim kriterijumima ne verujem da to može da bude ispoštovano sa obe strane" rekao je Vujošević za B92 posle utakmice u Zagrebu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.