Vučiniću zaplenjena imovina u vrednosti od 3 miliona evra

Izvor: RTS, 05.Dec.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučiniću zaplenjena imovina u vrednosti od 3 miliona evra

Žalba Mirka Vučinića na odluku da mu se zapleni imovina, tokom postupka koji se vodi protiv njega za utaju poreza, odbijena je, prenose italijanski mediji.
Na saslušanju u Revizionom sudu, Vučinićev advokat Antonio Savoja je zatražio da takva mera bude ukinuta, ali je sudsko veće koje su činili Karlo Kacela, Ana Paola Kapano i Pia Verderosa odlučilo da postoje elementi u tužbi da se primeni mera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaplene.

Vučinić se tereti da nije prijavio zaradu koju je ostvario igrajući za Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te da zbog toga nije platio porez u Italiji od 2014. zaključno sa 2017. godinom u iznosu od 5,8 miliona evra. On je 2014. trebalo da plati 1,4 miliona, 2015. i 2016. po 1,9 miliona, a 2017. još 542 hiljade evropskih novčanica.
Kako javljaju italijanski mediji, pod ključem su sada tri Vučinićeve nekretnine – mala vila na Bulevaru Aleksandra Velikog u Rimu, te dve kuće u Lećeu.
Bivši as Rome i Juventusa ne može da koristi ni motor harli dejvidson, kao ni automobile fiat 500 abart, dva poršea 911, rendž rover, fiat 600, ferari F12 i mercedes S-klase.
Blokirana su mu i određena novčana sredstva na računima. Prema procenama medija, ukupna vrednost konfiskovane imovine je oko tri miliona evra.
Vučinić je 2014. godine napustio Italiju, gde je igrao za Leće, Romu i Juventus, i potpisao ugovor sa Al Džazirom, u kojoj je zbog teške povrede kolena i završio karijeru.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OSTADE MIRKO BEZ SVEGA: Crnogorskom fudbaleru zbog utaje poreza vlasti u Italiji zaplenili svu imovinu

Izvor: Kurir, 05.Dec.2019

Nedavno je protiv cnogorskog fudbalera Mirka Vučinića, pokrenut postupak od strane italijanskih poreskih vlasti zbog sumnje da je utajio porez u vrednosti od 5.8 miliona evra.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.